Pärast seda, kui selgus Ott Tänaku taasliitumine Hyundaiga, on hakatud M-Spordiga seostama erinevaid rallisõitjaid. Nüüd on õhku visatud vanameistri Meeke`i nimi.

44-aastane Meeke jäi autoralli MM-sarjas tööta 2019. aasta hooaja järel, kui talle ei pakutud Toyota WRC-meeskonnas uut lepingut. Pärast seda on ta vahel võistelnud väiksematel rallidel, kuid on tegutsenud ka Škoda Motorspordi testisõitjana.

Tänavu naasis Meeke võistlustele, kui talle pakuti Craig Breeni hukkumise järel kohta Hyundai Portugali meeskonnas. Eelmisel nädalavahetusel peetud Vidreiro rallil oli Meeke täiesti omaette klassist, kui võttis peaaegu minutilise vahega esikoha hispaanlase Alejandro Cachoni ees. Portugali rallisarjas osales põhjaiirlane kuuel etapil ja võttis neli võitu.

Rallisõitja karjääri lõpetamisele Meeke ei mõtle. „Mulle meeldib endiselt ralliautodega sõita. Saan järgmisel aastal 45-aastaseks, kuid tunnen end endiselt hästi ja motiveeritult – eriti kui saan sõita tugevate noorte sõitjate vastu nagu Alejandro Cachon. Ma pole oma võitlusvaimu kaotanud,“ ütles Meeke Portugali veebisaidile autosport.pt.

Kui ajakirjanik küsis Meeke’ilt, kas ta oleks valmis liituma M-Spordiga, mis võib oma tiimi vajada kogenud sõitjat, vastas põhjaiirlane: „Miks mitte? Kui Malcolm (Wilson, M-Spordi boss - toim.) seda vajab, siis tal on minu telefoninumber olemas.“

Meeke on MM-sarjas võitnud viis rallit, poodiumile on ta pääsenud 13 korda ja kiiruskatsete võite on tema nimel 94.

Tänaku taasliitumine uueks hooajaks Hyundaiga sai ametlikuks 4. oktoobril. M-Sport pole oma järgmise aasta sõitjate valikut veel teinud.