„Meie kallis Marek lahkus tänasel tuulisel ööl meie seast. Ta oli tugev, võitles vapralt ja uskus viimse hetkeni, et tuleb sellest kõigest võitjana välja. Kuid temagi oli siiski inimene ja väsis viimaks pikast pingutusest,“ teatas Kalmuse perekond laupäeval ühismeedias.

Soomlaste Ilta-Sanomat kirjutab, et Kalmus sai šokeeriva uudise sel suvel, kui tal diagnoositi neljanda staadiumi maksavähk.

Soome ajaleht meenutab, et Kalmus võitis oma sportlaskarjääri jooksul mitu WFF-i meistritiitlit maailma ja Euroopa meistrivõistlustel ning et ta oli ka mitmekordne Eesti meister.

Uudise Kalmuse surmast on avaldanud ka Soome väljaanne MTV. Uudisteportaal kirjutab, et Kalmus kaotas vähiga võideldes oma kehakaalust koguni 27 kilo, kuid endine tippkulturist ei kaotanud kordagi lootust ja uskus paranemisse.

„Kui mul kaks kuud tagasi Tartu Ülikooli Kliinikumis diagnoositi maksavähk, öeldi mulle, et peaksin juba surnud olema,“ tsiteeritakse Kalmuse sõnu augustikuust.

Kalmus võitis rahvusvahelistelt võistlustelt kolm amatööride kuldmedalit fitnessi MM-idelt ja kaks kuldmedalit EM-idelt. Elukutseliste MM-il ja EM-il pälvis ta neljanda koha.

Jaga
Kommentaarid