Portlandist pärit Mathis mängis ülikoolis NCAA kõrgeimas divisjonis New Mexico ja Oregoni meeskondade eest. Oma esimese profihooaja (2021/22) alguses suundus ta Kreeka kõrgliigasse, kuid lahkus hooaja keskel NBA G-liigasse Austin Spursi meeskonda. Seal kogus ta 15 mänguga keskmiselt 13 punkti, 3,2 lauapalli ja 1,2 resultatiivset söötu, visates seejuures kolmepunktiviskeid 38% täpsusega ja vabaviskeid 91%-ga. Austin Spursiga sõlmis Mathis lepingu ka järgnevaks hooajaks.

2022/23 hooaega alustas mängija Rootsis Uppsala meeskonnas, kogudes kaheksa mänguga keskmiselt 22,8 punkti, 4,1 lauapalli ja 2,9 resultatiivset söötu ja tabades kolmeseid 42-protsendilise tabavusega. Sama hooaja jaanuaris läks Mathis üle Rumeenia kõrgliiga klubisse CSM Târgu Mureș, kus keskmisteks näitajateks 19 kohtumises kujunesid 16,1 punkti, 2,7 lauapalli ja 2,5 korvisöötu, kaugvisete tabavus seejuures kõrge visete arvu juures 46,5 protsenti (142-st 66). 2023. suveperioodi pallis Mathis Kanada kõrgliiga suveliigas Saskatchewan Rattlers meeskonnas.

Kalev/Cramo peatreener Heiko Rannula ütles, et Mathis on treenerite vaateväljas olnud juulikuust alates: “Mõnikord teeb saatus omad käigud ja nüüd oktoobris saime võimaluse ta Kalevisse tuua. Kui varem otsisime pigem traditsioonilisi palliga mängivaid tagumisi, siis tema tugevuseks on väga hea ilma pallita liikumine. Lisaks on Anthony tõestanud läbi karjääri, et ta on väga ohtlik ja stabiilne viskaja. Ta tekitab rünnakul teistele ruumi ja teeb palliga kiireid otsuseid. Eesmärk on pall paremini liikuma saada ja praeguste mängijate tugevused paremini esile tuua.“

Kalev vajas uut tagamängijat, sest oktoobri alguses lahkus klubist perekondlikel põhjustel mängujuht Desonta Bradford. Algselt tema asemele palgatud Shamorie Ponds taganes lepingust ja jättis Eestisse tulemata.

Järgmine Kalevi kodumäng toimub 21. oktoobril kell 17.00 eriüritusena Saku Valla Spordikeskuses, kus vastaseks on lätlaste Valmiera Glass VIA. Mängu pääsmeid saab osta Piletitaskust.