Hispaania võitis eile Gavi väravast võõrsil Norrat 1:0 ning see tähendas, et lisaks hispaanlastele kvalifitseerus A-alagrupist EM-finaalturniirile ka Šotimaa.

Erling Haalandil ja Norral on nüüd säilinud veel vaid teoreetiline lootus jõuda EMile. Nad peavad play-offi pääsuks lõpetama alagrupi kolmandana ja lootma, et Serbia saab G-grupist otse edasi.

B-grupis tagas edasipääsu Türgi, kui alistas kodus Läti koondise 4:0. Neljast väravast kolm sündisid seejuures seitsme viimase minutiga, kui kahel korral tegi skoori Cenk Tosun.

Wales võitis samas alagrupis Horvaatiat 2:1 ja tõusis 10 punktiga horvaatide kõrvale 2.-3. kohta jagama. Mõlemad Walesi väravad lõi Harry Wilson.

E-grupis võitis Tšehhi 1:0 Fääri saari, Poola ja Moldova tegid 1:1 viigi. Vigastatud Robert Lewandowskita mänginud poolakad vajasid Karol Świderski teise poolaja väravat, et endale viigipunkt päästa. Seda gruppi juhib Albaania 13 punktiga. Poola (10) on Tšehhi (11) järel kolmas.

Rumeenia võitis I-alagrupis Andorrat 4:0 ja tõusis 16 punktiga liidriks. Šveits, kes piirdus kodus Valgevene vastu 3:3 viigiga, on rumeenlastest punkti kaugusel.

Juba varem on EMi pileti teeninud Prantsusmaa, Belgia, Portugal.