Eesti alagrupikaaslane Belgia alistas võõrsil Austria 3:2, kuigi lõpetas kohtumise Amadou Onana eemaldamise tõttu vähemuses. 58. minutiks 3:0 juhtima pääsenud belglaste poolel lõi kaks väravat Dodi Lukebakio, ühe lisas Romelu Lukaku.

Belgial on nüüd 16 punkti. Järgnevad Austria 13 ja mängu vähem pidanud Rootsi 6 silmaga. Rootslased peavad EMile pääsuks lootma Austria täielikule ebaõnnestumisele kohtumistes Aserbaidžaani ja Eesti vastu.

Eile kodus Aserbaidžaanile 0:2 kaotanud Eesti koondis on ühe punktiga viimane.

B-alagrupis kaotas Holland koduväljakul Prantsusmaale 1:2 ja muutis oma seisu väga keeruliseks. Mõlemad prantslaste väravad lõi Kylian Mbappe.

EM-pääsu kindlustanud Prantsusmaal on nüüd 18 punkti. Järgnevad eile Iirimaad 2:0 võitnud Kreeka 12 ja mängu vähem pidanud Holland 9 punktiga. Järgmises voorus peetakse Ateenas ülioluline kohtumine Kreeka ja Hollandi vahel.

J-alagrupis lõi Cristiano Ronaldo kaks väravat ja vedas Portugali 3:2 võidule Slovakkia üle. 38-aastase Ronaldo arvel on nüüd rahvuskoondises 202 mänguga kokku juba 125 väravat.

Island ja Luksemburg mängisid eile 1:1 viiki, Bosnia ja Hertsegoviina alistas võõrsil Liechtensteini 2:0.

Portugalil on liidrina 21 punkti ja EM-pääse taskus. Slovakkial on tabelis 13, Luksemburgil 11 ning Bosnia ja Hertsegoviinal 9 silma.