Daily Mail kirjutas teisipäeval Premier League’i klubi juhtide seas valitsevast rahulolematusest. Klubid vaatavad liiga juhtide poole, lootmaks, et nende katuseorganisatsioon eelmisel reedel puhkenud konflikti suhtes ametliku hoiaku võtaks.

Samas ei taha klubid ise esimest sammu astuda, sest kardavad omaenda fännide turvalisuse pärast. Ühtlasi kardetakse, et neid hakatakse süüdistama antud Iisraeli-Palestiina konfliktis poole valimise pärast.

Euroopa jalgpalliliit UEFA hoidub samuti teravatest sõnadest. Teates, millega lükati edasi kõik Iisraelis toimuma pidanud rahvusvahelised kohtumised, põhjendatakse seda „praeguse turvaolukorraga“, kuid mitte terrorirünnakuga, mis on mõlemal poolel toonud kaasa sadu hukkunuid.

Mitmed maamärgid ja hooned üle Euroopa (näiteks Londonis, Brüsselis ja Berliinis) on kuvanud oma ekraanidele või värvunud Iisraeli lipu värvidesse.

Londoni üks olulisemaid maamärke on ka Wembley staadioni kaar. BBC teatel ei kasutata seda Iisraelile solidaarsuse näitamiseks ilmselt ka reedel, mil Inglismaa koondis võõrustab sõprusmängus Austraaliat. Selle asemel piirdutakse rahu ja ühtsuse sõnumi levitamisega mõnel muul moel.

Ukraina värvides Wembley kaar 27. veebruaril 2022

Kolmapäeval toimus Inglise jalgpalliliidus (FA) Iisraeli sündmuste teemaline kohtumine, mille tulemused tehakse eeldatavasti teatavaks täna hommikul. BBC teatel kardavad mõned FA juhid, et Wembley kaare sini-valgeks värvimine võib olla „lõhestav“.

Tõenäoliselt küsitakse Iisraeli konflikti kohta täna ka Inglismaa koondise peatreerilt Gareth Southgate’ilt.

Mitmed juudi taustaga fännirühmitused (näiteks Arsenali ja Chelsea omad) tegid kolmapäeval avalduse, millega mõistavad „jalgpallikogukonna vaikuse“ antud teemal hukka.

Londoni Arsenal on oma mängijaid hoiatanud sotsiaalmeedias konflikti teemal sõna võtmast. Hoiatust pole järginud aga Ukraina kaitsja Oleksandr Zintšenko, kes kirjutas: „Mina seisan Iisraeli kõrval“. Teine Arsenali mängija, Egiptuse poolkaitsja Mohames Elneny on oma sotsiaalmeedia profiilipildid vahetanud välja Palestiina lipu vastu.