Austraalia lahtiste meistrivõistluste tegevjuht Craig Tiley ütles Austraalia meediale, et Nadal peaks olema jaanuariks piisavalt heas vormis, et konkurentsis olla.

"Rafael on suurema osa aastast eemal olnud, aga olen temaga viimastel päevadel rääkinud ja ta kinnitas, et ta tuleb (Austraalia lahtistel) tagasi. See on suurepärane, oleme väga elevil," rääkis Tiley.

Nadal vigastas tänavuse Austraalia lahtiste teise ringi kohtumises puusa ja alates sellest ajast pole ta platsil käinud. Juunis läks ta operatsioonile. Veel paar nädalat tagasi tunnistas 37-aastane hispaanlane, et valu pole kuskile kadunud.

„Valu pole veel kadunud, aga seda saab hoida kontrolli all. Kuid siiski on hetki, mil jalad ei lase mul rahus elada. Siis on isegi trepist alla kõndimine raske. Seda hooti ikka juhtub,“ tõdes ta. Lisaks on Nadal öelnud, et järgmine hooaeg peaks jääma tema karjääri viimaseks.

Nadal on võitnud 22 suure slämmi turniiri. Austraalia lahtistel on ta parimaks kroonitud 2009. ja 2022. aastal.

Lisaks on 2024. aasta Austraalia lahtistel platsile oodata Naomi Osakat, Caroline Wozniackit ja Angelique Kerberit, kes naasevad emapuhkuselt.