Seitsmenda koha saanud Ocon tegi sellise ülestunnistuse võistluse järel tiimiraadios, kui lausus, et oli sunnitud äärmusliku kuumuse ja õhuniiskuse tõttu võistluse 15. ringil kiivrisse oksendama.

Prantsuse vormelipiloodi sõnul valitsesid Katari F1 etapil ebainimlikud tingimused. "Jah, 15. või 16. ringil ma tegin seda [oksendasin] ja mõtlesin, et kurat, vabandust vandumise pärast, aga see saab olema pikk võistlus,“ sõnas Ocon hiljem ka Sky F1-le.

“Olen alati suutnud vormeliga läbida kaks võistlusdistantsi, see on alati see, milleks ma treenin, kuid täna oli nii palav õhk ja auto mootor oli tagant nii kuum. Ma arvan, et täna pidi kokpitis olema umbes 80 kraadi. Mul on nii hea meel, et järgmisel aastal tuleme siia tagasi detsembris."

“See oli tõesti õudne, aga jah, minu poolt kõigi aegade raskeimalt võidetud punktid," lisas Ocon.

Stroll talutati kiirabiautosse

Prantslane polnud sugugi ainus piloot, kellele võistlus nii rängalt mõjus. Lance Strollil oli probleeme seismisega, kui ta finišis vormelist välja astus. Aston Martini sõitja suundus otse kiirabiautosse.

"See oli kõigi vormel-1 sõitjate karjääri raskeim võistlus. Ma ei usu kedagi, kes väidab, et see polnud nii," ütles Ferrari piloot Charles Leclerc pärast võistlust.

"Ma olin lähedal minestamisele. Midagi sellist pole ma varem kogenud," tunnistas Leclerc.

Kataris Lusaili ringrajal sõidetud etapi võitis kolmekordne maailmameister Max Verstappen (Red Bull). Poodiumile mahtusid ka McLareni mehed Oscar Piastri ja Lando Norris.