Kalev/Cramo mänedžer Ramo Kask ütles Delfile, et nendele teada olevalt FIBA pole mängu saatuse osas veel otsust teinud.

"Meie ilmselgelt Iisraeli ei sõida. Laupäeval, kui see (sõja puhkemise) uudis tuli, kirjutasime FIBA-le, et olime sinna pileteid soetamas ja oleks vaja kiiret vastust. Seni pole vastust tulnud. Kuna esmaspäev on käes, võiks see tänase päeva jooksul tulla. Kaldun arvama, et proovitakse teha kodu- ja võõrsilmängude vahetust või peetakse mäng neutraalsel pinnal," lausus Kask.

"Nägin infokildu, et (Ness Ziona) välismängijad olid Kreekasse saadetud. Ei tea, kas kohalikud mängijad saavad ka kuidagi sinna ja nad hakkavad mänge Kreekas pidama," lisas ta.

Kui FIBA soovib, et Ness Ziona ja Kalevi esimene matš peetaks Tallinnas, oleks Kalev võõrustamiseks teoorias valmis, aga selleks oleks mänedžer Kase sõnul vaja erinevates detailides, näiteks majutuse ja kohtunike tasustamises kokku leppida.

Ness Ziona linn asub Tel Avivi lähedal, umbes 60 km kaugusel Gaza sektorist.

Kui FIBA pole veel otsust teinud, siis Euroliiga teatas pühapäeval, et Tel Avivi Maccabi sel nädalal toimuma pidanud võõrsilmatš Milano Olimpiaga lükatakse edasi.

Kalev/Cramot ootavad sel nädalal ees kaks Eesti-Läti liiga kohtumist. Homme mängitakse võõrsil Liepajaga ja reedel kodus Tallinna Kalev/Snabbiga. Õige pea on Eestisse oodata ka uut tagamängijat, kes asendab võistkonnast lahkunud Desonta Bradfordi.

"Tahaks loota, et homme-ülehomme saame uudisega välja tulla," ütles Kask ja lisas, et tegu on ameeriklasega.