MXGP klassi kvalifikatsioonisõit algas mitme suure kukkumisega. Tanel Leok (Husqvarna) ei teinud küll parimat starti, kuid vähemalt õnnestus tal kõiki kukkumisi vältida ja avaringil tuli ta tagasi 20. kohal. Paaril järgneval ringil andis Leok mitu positsiooni veel ära ja langes 23. kohale. Leok ei leidnud rajal kuidagi rütmi ja oma tavapärast kiirust. Sõidu teises pooles hakkas ta paremini liikuma ning tõusis sõidu lõpuks 20. kohale. Kuna üks võistkonna tulemus tühistati, siis Leoki lõplik koht oli 19.

Stardi järel asus sõitu juhtima värske maailmameister Jorge Prado (Hispaania, GASGAS), kes teistega väikse vahe sisse tegi ning lõpuks kindla esikoha ka võttis. Suurepärast kiirust näitas sel hooajal Ameerika AMA sarju valitsenud Jett Lawrence (Honda), kes esikümne lõpust lõpuks teisele kohale tõusis. Kolmandana lõpetas sõidu šveitslane Jeremy Seewer (Yamaha), prantslaste lemmik Romain Febvre (Kawasaki) tuli finišisse viiendana.

MX2 klassi kvalifikatsioonisõidus õnnestus Jörgen-Matthias Talvikul (Husqvarna) saada stardikoht sisekurvi poole ja sellest oli stardis ka kõvasti abi. Talviku sai tänu sisekurvile korraliku alguse ning võttis sisse koha top 15 piiri peal, sõidu lõpus tegi eksimuse heal kohal olnud Janis Martins Reisulis (Läti) ja Talviku tõusis tänu sellele sõidu lõpuks 14. kohale.

Sõitu asus stardi järel juhtima ameeriklane RJ Hampshire, kuid juba avaringil keeras ta ennast pikali ning liidrikoha võttis enda kätte sakslane Simon Laengenfelder (GASGAS). Kuni viimase ringini oli esikoht tema käes, kuid viimasel ringil ajas kodupubliku hulluks Tom Vialle (KTM), kes liidriks tõusis ning sõidu ka võitis. Laengenfelder lõpetas teisena ja austerlane Hunter Lawrence (Honda)e kolmandana.

Päeva viimases sõidus tulid rajale Open klassi sõitjad. Vägeva stardi tegi seal Harri Kullas (Yamaha), kes esimeste kurvide järel võttis prantslase Maxime Renaux' (Yamaha) ja ameeriklase Christian Craig (Husqvarna) järel sisse kolmanda koha. Kohe sõidu alguses tegi Craig sõiduvea ning Kullas sõitis temast mööda ja tõusis teiseks. Harri hoidis seejärel pikka aega teist kohta enda käes. Tagant lähenes kiirelt aga Ruben Fernandez (Honda), kes Harrist peagi ka mööda sõitis. Kolmas koht oli aga üsna kindlalt Kullase käest, kuid eelviimasel ringil Harri kukkus ning ta tuli finišisse neljandana Liam Evertsi seljataga. Võidu võttis Renaux ja teine oli Fernandez.

Tänu Harri Kullase võimsale sõidule pääses Eesti üheteistkümnenda (18 punkti) homsesse finaali. Kirja läks kaks parimat tulemust, meie poolt siis Kullase neljas koht ja Talviku neljateistkümnes koht. Esikoha teenis 2 punktiga Prantsusmaa, teine oli 3 punktiga Hispaania ja kolmas 5 punktiga Austraalia.