Genovas toimunud mängus oli veel 87. minutil tablool seis 0:0, kuid siis hakkas juhtuma. AC Milani aitas 1:0 juhtima USA duo, kui Christian Pulisic realiseeris kaasmaalase Yunus Musahi eeltöö. Genoa asus jahtima viigiväravat ning pika palli järel pääses kaitseliini taha jooksu Caleb Ekuban, kuid talle vastu tõtanud väravavaht Mike Maignan lendas talle põlvega rindu. Olukorra üle vaadanud videokohtunikud hindasid tegevust punase kaardi vääriliseks – kuna Milanil olid kõik vahetused tehtud, siis tõmbas seitsmendal lisaminutil kindad kätte ründaja Olivier Giroud.

Genoa sai karistusala joone lähistelt karistuslöögi, mille Albert Gudmundsson vajutas läbi kaitsja Fikayo Tomori rikošeti latti. Järgnenud nurgalöögi ajal tuli karistusalasse kaaslastele appi Genoa kollkipper Josep Martínez, kes tegi aga vea ja hispaanlane nägi õhtul teist korda kollast kaarti – kuid kodumeeskonnal oli üks vahetus veel varuks ja nemad said postide vahele tuua päris väravavahi. Giroud jõudis 13. lisaminutil peatada kaitseliini vahelt jooksu saanud George Puscase, mistap matš päädis külaliste napi 1:0 võiduga.

„Mulle meeldis väiksena väravas olla, seetõttu läksin mina postide vahele," tõdes kohtumise järel päevakangelane Giroud, kellelt uuriti, kas hea tõrje tegemine on võrreldav ise värava löömisega. "Palju puudu ei ole. Ma ei teadnud, kas sealt tuleb pealelöök ja mõtlesin, et parem oleks vastu minna. Ma ei liigu nagu väravavaht, aga mingid instinktid mul on olemas. Igatahes selle särgi ma jätan alles ja raamin ära (Giroud tõmbas kohtumises selga Maignani särgi - E. K.)."

Milan tõusis 21 punktiga liiga liidriks. Neist kahe punkti kaugusele jääb linnarivaal Milano Inter, kes Francesco Acerbi ja Lautaro Martínezi tabamuste järel juhtis Bologna vastu 13. minutil 2:0, sealjuures Argentina ründaja Martinez on tänavu löönud kaheksa matšiga kümme väravat. Kuid Inter mängis edu maha, sest 19. minutil lõi penaltist ühe tagasi Riccardo Orsolini ning 2:2 viigi kindlustas külalistele Joshua Zirkzee 52. minuti tabamus.

Laupäeval käis murul ka Torino Juventus, kes ründeässade Federico Chiesa ja Dusan Vlahovici puudumisel tegi linnaderbis sotid selgeks nurgalöökide abil. 47. minutil rammis värava eest palli Torino võrku keskkaitsja Federico Gatti ja veerand tunni pärast sai pea valgeks Arkadiusz Milik. Juventusel on kaheksa vooru järel tabelis 17 punkti, neist kolme silma kaugusele jäävad ühe matši vähem pidanud Napoli ja Fiorentina, kes kohtuvad pühapäeva õhtul omavahel.