Murdmaasuusatamise MK-sari algab juba novembri lõpus Soomes, kuid hetkeseisuga Kläbo seal osaleda ei saa. NRK andmetel on olümpiavõitja öelnud, et ta ei pea sel talvel MK-sarjas võistlema.

Norra murdmaasuusatamise koondise juht Espen Bjervig Kläbo väidet ei usu.

"Ei, päris ausalt, ma ei usu seda. Arvan, et ta tahab väga MK-l suusatada. Arvan, et maailma parim suusataja tahab võistelda teiste maailma parimatega," kommenteeris Bjervig NRK-le.

Bjervigi sõnul võib Kläbo esindusleping allkirjad saada lähitulevikus: "Loodan, et saame viimased üksikasjad kiiresti korda. Kõik tahavad Johannest Rukal võistlemas näha."

Kläbo teatas sel kevadel, et lahkub Norra koondisest ja valmistub uueks hooajaks iseseisvalt.

Augustikuus andis Kläbo intervjuus Toppidrettsvekale mõista, et plaanib talvel võistelda, kuid ta ei täpsustanud, millistel võistlustel.

"Minu peamine eesmärk on kodune MM aastal 2025. Milline see talv tuleb? Olen kindel, et kõik saab korda. Maailmameistrivõistlusteni on palju aega. Kõige tähtsam on selleks võimalikult hästi treenida ja loomulikult on saabuv talv tähtis hooaeg Tour de Ski ja muuga. Kuid suures pildis on kodus toimuv MM kõige olulisem," ütles Kläbo NRK-le. "Olen ka sel talvel stardis, suusatan ja siis vaatame, mis suusatamine see on."

On vihjatud, et norralane võib tänavu kaasa teha hoopis pikamaasuusatamise sarjas.