Rahvusvaheline jäähokiliit (IIHF) on avaldanud oma koduleheküljel pikema loo Pantrite klubist.

Alaliit kirjutab, et Pantrid loodavad Läti liigaga liitumise abil Eesti hoki uuele tasemele viia. Tallinna klubi on ühisliigas ainus eestlaste meeskond, lisaks mängivad seal viis klubi Lätist ja kolm Leedust.

Peatreener Eerme sõnul said pantrid mängude kvaliteedi tõusu kiiresti tunda.

„Läti liigas mängimine on eesmärk, mille nimel oleme töötanud neli aastat. Olles nüüdseks mänginud mõned liigamängud, on paljud meie mängijad juba maininud, et need tempokad matšid on kvaliteedilt sarnased Eesti koondise esindamisele. Varem on olnud suur väljakutse, et Eesti liigamängijad kohaneksid meie rahvusmeeskonnaga liitudes kiiresti palju kõrgema tempoga,“ sõnas Eerme.

Võimalus regulaarselt tugevate klubide vastu mängida on toonud mitmed noored eestlased kodumaale tagasi. Üks neist on 22-aastane Rasmus Kiik.

„Tundsin, et HC Panter on minu karjääris õige samm. Esimese Eesti meeskonnana Optibet Hokiliigas mängimine on minu arvates ka hea võimalus Eesti hokit arendada,“ sõnas Kiik, kes mängis viimased viis aastat Soomes TUTO Hockey eest nii U20 SM-sarjas kui ka Mestises.

Eesti meistermeeskonna HC Pantrite juhatuse liige Meelis Luht kinnitas, et ühisliiga pole nende jaoks pelgalt üheaastane projekt.

„Meie noormängijatest, amatööridest ja poolprofessionaalidest koosneva meeskonna eelarve on eelmise aastaga võrreldes kahekordistunud,“ avaldas Luht. “Tulime Läti liigasse mängima, kuna meil on sellega pikaajalised plaanid. See ei ole üheaastane projekt.“

Läti klubidest löövad tänavu Optibet liigas kaasa Mogo, Prizma, Zemgale, HK Kurbads ja HS Riia, Leedu klubidest osalevad Kaunas, Vilnius Hockey Punks ja Elektranai.