Abilinnapea Tiit Teriku sõnul on oluline, et lapsed saaksid oma kodu lähedal trennis käia ja sportimispaigad oleksid heas korras. „Hiiu staadioni projekteerimist ja ehitust korraldab Eesti Jalgpalli Liit vastavalt linnaga sõlmitud lepingule. Projekti koostamise juures rääkis kaasa ka jalgpalliklubi Nõmme Kalju, sest Hiiu staadion on olnud nende koduväljak ja neil on suur huvi, et see saaks remonditud,“ lausus abilinnapea.

„Hiiu staadion on Nõmme kogukonnale oluline kohtumispaik. Uuel staadionil saab peaareenil harrastada profitasemel jalgpalli ning kõrvale tuleval lisaareenil avanevad võimalused täiendavateks noortetrennideks. Lisaks jalgpallile jääb võimalus tegeleda ka sprindi jooksualadega ja kaugushüppega,“ selgitas Terik.

Tööde käigus saab staadioni peaväljak uue kunstmurukatte ja staadioni asukohta nihutatakse nii, et Pidu tänava poolsesse külge saaks rajada täiendava treeningväljaku. Seni jalgpalliväljaku ümber olnud amortiseerunud jooksuring kaob ära. Kergejõustiku harrastamiseks tuleb staadionihoone poolsesse külge tartaankattega 100 m pikkune jooksusirge ja peaväljaku otsa tartaankattega kaugushüppe hoovõturada ja liivakast.

Jalgpalli harrastajaskonna kasvuga on suurenenud ka staadioni kasutuskoormus ja kergejõustiku harrastamine vähenes, seetõttu pannakse pearõhk jalgpallile. Rekonstrueerimisega seotud küsimused arutati 2022. aasta suvel toimunud avalikul arutelul huvitatud osapooltega läbi. Nõmme linnaosa valitsus kogus täiendavat tagasisidet ja ettepanekuid. Lahendus, kus jalgpallitreeninguteks vajalikku pinda suurendatakse ja säilitatakse ka teatud mahus teiste alade (kergejõustik, korvpall) harrastamise võimalus, on efektiivseim viis Hiiu staadioni kasutamiseks.

Tallinn sõlmis 2020. aastal Eesti Jalgpalli Liiduga lepingu, mis näeb ette, et liit investeerib linnale kuuluvasse jalgpallitaristusse vähemalt 1,6 miljonit eurot, millest 650 000 eurot on mõeldud Hiiu staadioni arendamiseks.

Hiiu staadioni renoveerimistööd toimuvad kahes osas. 2023. aasta sügisel valmistatakse ette peaareeni aluspind ning tehakse valgustuse kaabeldustööd, samuti paigaldatakse jooksuraja ja hüppeala asfalt. Järgmise aasta kevadel paigaldatakse tartaankate jooksu- ja kaugushüpperajale ning jalgpalliväljakule kunstmuru.