TalTech haaras kohe mängu avaminutitel juhtohjad ning juhtis kuue minuti möödudes 10 punktiga. Veerandaja lõpu eel suutis Viimsi veidi vahet vähendada ning mängu teisele vaatusele mindi vastu ülikooliklubi 26:21 eduseisus. Järgmisel kümnel minutil pani TalTech sisse järgmise käigu ning teise poolaja eel juhiti 53:34.

Kolmas veerandaeg jätkus TalTechi taktikepi all. Viimastel minutitel tehtud vahespurdi toel kasvatatii edu 26- punktiliseks, juhtides viimase neljandiku eel 73:47. Neljandal kärises vahe veelgi suuremaks. Lõpusireeni kõlades kinkis hooaja teise võidu teeninud TalTech Viimsile kolmanda kaotuse seisuga 96:59.

TalTechi resultatiivseim oli Oliver Metsalu, kes viskas vastaste korvi 17 punkti. Taavi Jurkatamm ja Kasper Suurorg toetasid teda 12 silmaga. Viimsi suurim korvikütt oli Artem Kovalov, kelle saldosse kogunes 16 punkti.

Teise Eesti klubina oli kolmapäeval võistlustules BC Kalev/Cramo, alistades võõrsil Läti Ülikooli 104:56. Üheksast kaugviskest viis tabanud Leemet Böckler viskas 25, kuuest kolmesest viis tabanud Kregor Hermet 17 punkti.

Enne mängu:

Kui TalTech avas möödunud nädalavahetusel Riia VEF-i vastu võiduarve, siis Viimsi on kahe vooru järel veel võiduta.

Möödunud hooajal Paf liiga põhiturniiril peetud omavahelistes kohtumistes said mõlemad kodusaalis võidurõõmu maitsta, kuid Eesti meistrivõistluste veerandfinaalseeria lõppes Viimsi 3:0 võiduga.

„Viimsi on Eesti võistkondadest noorim, kuid neid ei tohi mitte mingil juhul alahinnata! Nad on näidanud väga võitluslikku ja kiiret mängu, mis teeb publikule mängu nauditavaks. Eriti hoolikad peame olema Stefan Vaaksi ja Ken-Martti Reinarti suhtes, kes on näidanud väga head mängu, aga ei tohi unustada ka teisi. Meie ülesanne on kontrollida mängu tempot ja olla agressiivsed kogu mängu vältel,“ rääkis TalTechi abitreener Kris Killing enne kohtumist.

Viimsi peatreeneri Valdo Lipsu kommentaar: „Praeguses etapis keskendume endiselt oma individuaalse ja meeskondliku kaitse parandamisele. Promotey vastu oli juba näha mitmeid häid märke ning tegime oluliselt parema mängu kui Keila vastu. Kui suudame kogu mängu ja mängust-mängu stabiilselt hästi kaitses mängida, siis oleme võimelised ka hea tulemuse tegemiseks, mis kajastuks ka turniiritabelis. Tahame olla valmis TalTechi agressiivseks kaitseks ja organiseeritud rünnakuks ning nende liidri Kasper Suuroru pidurdamiseks. Kuigi pärast viimast mängu on olnud mõnedel mängijatel väikeseid tervisemuresid, siis mängime tõenäoliselt samas koosseisus nagu Riias Prometey vastu.“

Viimsi poolelt jäävad kohtumisest eemale Aleksander Oliver Hint ja Gerrit Lehe, TalTechil puudujaid pole.