„Just seda võivad Tänak ja M-Sport Ford saavutada, kui asjad kokku langevad. Nägime seda Rootsis ning nüüd Tšiilis tuli nii Tänaku kui ka meeskonna taktikaline hea nina taas esile. Laupäeva hommikul pandi rehvivalikuga täppi ja see kasvatas Tänaku edumaa kolmel katsel 4,2 sekundilt 47,8 sekundile. Pärast seda oli ralli tema oma,“ kirjutab Barry Tänaku kindla võidu kohta.

„Võidud (ja isegi poodiumikohad) on M-Sporti naasmise järel olnud Tänaku jaoks liiga harvad – see oli uskumatul kombel tema esimene poodiumikoht alates aprillist –, kuid see tuletas meelde, milleks nii auto kui sõitja õigetes oludes võimelised on. Eestlane on ühtlasi ainuke sõitja, kes on suutnud Tšiili MM-rallil võita, kuna see õnnestus tal ka esimest korda 2019. aastal,“ lisas Barry.

Võitjate all nimetas ralliajakirjanik ka MM-sarja üldliidrit Kalle Rovanperät, kes piirdus neljanda kohaga, kuid võitis punktikatse.

„Tegelik (ja igavam põhjus), miks Rovanperä oli Tšiilis üks võitjatest, on see, et tema meistritiitli edumaa jäi 31 punkti. See võib-olla räägib rohkem Elfyn Evansi käest lastud võimalusest kui Rovanperä nädalavahetusest – waleslast karistati eriti karmilt Toyota ebaõnnestunud rehvivaliku pärast. Kuid ka Rovanperä tegi oma kõva panuse, võites näiteks punktikatse, mis tähendas, et tema MM-sarja edumaa kahanes vaid kahe punkti võrra,“ kirjutas Barry.

Kaks etappi enne hooaja lõppu on Rovanperäl 217, Evansil 186, Thierry Neuville`il 155 ja Tänakul 146 punkti.

Barry tõi ralli võitjatena välja ka meeskondliku MM-tiitli kindlustanud Toyota ja Oliver Solbergi. Kaotajatena loetles ta üles Teemu Sunineni, Pierre-Louis Loubet, Esapekka Lappi ja Yohan Rosseli.

Järgmine etapp ehk Kesk-Euroopa ralli sõidetakse 26.-29. oktoobril.