Kalev/Cramo alustas tänavust euroteekonda meistrite liiga kvalifikatsioonis, kus avaringis kaotati Norrköpingi Dolphinsile 78:82. Nii jätkub kalevlaste hooaeg aste madalamal Europe Cupil, kus meeskond kuulub ühte alagruppi Iisraeli meistriliigaklubi Ness Ziona Ironi ning Eesti koondislase Joonas Riismaa leivaisa Brindisi.

Riismaa koduklubi tunnistas Meistrite liiga kvalifikatsiooniturniiri finaalis pühapäeval Cholet' 80:69 paremust. Riismaa viskas Itaalia klubi eest 13 punkti. Brindisi ja Kalev/Cramo mängisid samas Europe Cupi grupis ka möödunud hooajal. Toona kalevlased võitsid alagrupi, Itaalia klubi sai kolmanda koha ning langes konkurentsist.

Europe Cupi F-alagrupi viimane vastane on veel selgumisel. Favoriidiks on Hispaania meistriliigaklubi Zaragoza, kes peab selleks seljatama rootslaste Jämtlandi ja tšehhide Pardubice KVIS-i.

Europe Cupi põhiturniirile pääsu eest hakkab sel nädalal heitlema ka Pärnu Sadam. Pärnu võõrustab kvalifikatsiooniturniiri, kuhu kuuluvad Kosovo klubi Trepca ning islandlaste Tindastoll. Pärnu mängib Islandi klubiga teisipäeval ning Trepcaga neljapäeval. Kvalifikatsiooniturniiri võitja tagab koha G-alagruppi, kus ootavad ees Leiden (Holland), Hapoeli Galil Elyon (Iisrael) ja Dunkerque Gravelines (Prantsusmaa).