Toyota vajas pühapäeval Ott Tänaku (M-Sport) lõppenud võiduga Tšiili rallilt olukorda, kus nad koguvad Hyundaist vähemalt 13 punkti enam. Kuna Hyundai sõitja Teemu Suninen katkestas teiselt kohalt eelviimasel katsel, jäi Hyundai poolelt konkurentsi ainult Thierry Neuville.

Toyotal oli endiselt rajal kogu kolmik ehk Elfyn Evans, Kalle Rovanperä ja Takamoto Katsuta, kes Neuville'i järel said Tšiilis kolmanda, neljanda ja viienda koha. Tänu edukale rallile ning punktikatsele - Rovanperä oli kiireim, Evans teine ja Katsuta viies - kindlustaski Toyota kolmandat aastat järjest meeskondliku MM-tiitli.

Eesti aja järgi ööl vastu esmaspäeva saatis ametliku kirja välja ka Toyota juhatuse esimees Akio Toyoda, kes sõitjaid vägeva saavutuse eest tunnustas. “Tänavu oli Elfyn Evans juhtiv jõud meie tiitlivõidu taga. Ta on 11 etapiga teeninud kuus pooodiumikohta, millest kaks olid võidukad. Elfyn ja Scott Martin (kaardilugeja), suur tänu teile Tšiili kolmanda koha eest, mis otsustava tegurina meile tiitli tõi,“ kiitis jaapanlane.

Toyoda tänas ja soovis õnne ka Kalle Rovanperäle, kes on MM-sarja üldliider ning tähistas pühapäeval ühtlasi 23. sünnipäeva. “Kalle ja Jonne Halttuneni kolm võitu olid loomulikult samuti suureks abiks. Loodan, et Elfyn ja Kalle saavad kaks viimast rallit Kesk-Euroopas ning Jaapanis kahetsusteta sõita. Olen kindel, et meie tiim valmistab ette parimat autod, et teie kaks saaks endast kõik anda.“

Nimelt on Evans veel ainus, kes võib Rovanperä tänavust tiitlivõitu väärata. Valitsev maailmameister edestab waleslast 31 punktiga, kahe viimase etapiga on laual veel 60 silma.

„Meeskond kindlustas tiitli hooaja 11. etapil, mis on ühe võrra varem kui möödunud aastal. See näitab, et tiim on veel tugevamaks muutunud,“ jätkas Toyoda. “Tänan südamest Jari--Matti Latvalat, kes on aidanud meeskonna veel tugevamaks teha. Ootan väga kõigi nägemist Jaapanis.“

Toyotast sai ühtlasi kuues autotootja, kes MM-sarjas suutnud kolmel järjestikusel aastal võistkondliku tiitli võita. WRC sarja 50 aasta jooksul on sellega varasemalt hakkama saanud Lancia, Subaru, Citröen, Peugeot ja Volkswagen.