12. kiiruskatse võitis Tänak, Rovanperä kaotas talle koguni 41,3 sekundiga. Praeguseks on soomlase aega parandatud ning tema kaotuseks on märgitud 19,5 sekundit. Kokkuvõttes on Rovanperä jätkuvalt viies, kaotust Tänakule on parandatud aja juures 2.02,2.

„Oleksin osalenud nagu Super Mario Karti võistlusel. Tunne oli selline, et keegi viskaks minu teele pidevalt banaane ning suitsupomme. Sõitsin kogu aeg tolmu sees. Olen kindel, et kaotasin palju aega,“ sõnas Rovanperä Soome meedia vahendusel.

Toyota pressiteate vahendusel sõnas Rovanperä, et kokkuvõttes mindi alt rehvivalikuga. „Ilmselgelt läksime päevale liiga optimistlikult vastu ning hommikul pehmete rehvide valimine ei olnud parim otsus. Juba päeva esimese kiiruskatse järel oli selge, et rehvid kuluvad arvatust enam. Pärastlõunal oli ka kõvemate rehvidega keeruline. Siiski oli nendega parem sõita ning nad püsisid heas seisukorras ka päeva viimasel kiiruskatsel. Vaadates aga MM-sarja üldarvestust, siis on olukord meie jaoks hea, kuna Elfyn (Evans) on meist ainult ühe positsiooni võrra kõrgemal. Vaatame, mida meil õnnestub pühapäevasel punktikatsel korda saata,“ sõnas Rovanperä.

„Oleme hooaja jooksul pidanud umbes 70 korda rehve valima. Enamasti on meie valikud olnud õiged, kuid sel korral läksime alt. Peame tuleviku tarbeks sellest õppima,“ lisas omalt poolt Toyota tiimi boss Jari-Matti Latvala.

Paremusjärjestus enne pühapäevast võistluspäeva:

1. Ott Tänak (M-Sport) 2:36.16,2

2. Teemu Suninen (Hyundai) +58,3

3. Thierry Neuville (Hyundai) +1.12,2

4. Elfyn Evans (Toyota) +1.22,9

5. Kalle Rovanperä (Toyota) +2.02,2

6. Takamoto Katsuta (Toyota) +4.07,2