Sündmusterohke kohtumise esimene murdemoment leidis aset 26. minutil, kui punast kaarti nägi Liverpooli poolkaitsja Curtis Jones, kes tabas jalatallaga Yves Bissouma säärt. Esialgu nägi Jones kollast kaarti, kuid monitori juures käimise järel muudeti see punaseks.

Seejuures näidati peakohtunikule Simon Hooperile VAR-i poolt olukorda valesti. Nimelt näidati esmalt stoppkaadrit veast ja alles seejärel videokordust juhtunust. „Curtis astus palli peale ning tema jalg libises seejärel üle palli. Tegemist oli õnnetu juhusega,“ leidis kohtumise järel Liverpooli peatreener Jürgen Klopp.

Vähemuses mängides lõi Liverpool aga 34. minutil värava. Palli saatis võrku Luis Diaz. Abikohtunik tõstis seepeale aga suluseisu märgiks lipu üles. VAR kontrollis olukorda ja lubas kohtumisel jätkuda ehk väravat ei loetud.

Antud olukord tundus koheselt kahtlane ning matši järel esines kohalik kohtunikekogu PGMOL avaliku vabandusega. Nimelt eksis VAR Darren England antud olukorras rängalt.

Nimelt arvati VAR-i ruumis, et peakohtunik luges värava ära ja seetõttu teatati, et kontroll lõpetatud ja lubati mänguga jätkata. Kuna ekraanile ei tõmmatud ka jooni, mis oleksid kiirelt näidanud, et suluseisu ei olnud, siis oligi tekkinud paras segadus. Kui pall pandi aga värava alt mängu, siis saadi VAR-i ruumis koheselt aru, et läbi lasti suur viga. Selles olukorras ei saanud enam mängu tagasi pöörata ja värav jäigi lugemata.

Kõigest kaks minutit hiljem viis Heung-Min Son juba Tottenhami 1:0 juhtima. Liverpool jõudis avapoolaja neljandal üleminutil tänu Cody Gakpo tabamusele viigini.

Teisel poolajal läksid asjad Liverpooli jaoks veelgi halvemaks. Poolajal Gakpo asemel mängu sekkunud Diogo Jota teenis 69. minutiks kaks kollast kaarti ning Liverpool pidi kohtumist jätkama üheksa mehega. Seejuures tegi Jota kaks nimetatud viga ühe minuti jooksul ja mõlemad Destiny Udogie vastu.

Liverpool pidas peaaegu lõpuni vastu, kuid kuuenda üleminuti Joel Matipi omavärav tõi 2:1 võidu ikkagi Tottenhamile. Terava palli värava alla saatis Pedro Porro. Värava löömise hetkel oli mängule lisatud kuuest üleminutist jäänud mängida veel kõigest 30 sekundit.

Turniiritabelis on Tottenham 17 punktiga teisel kohal, Liverpool hoiab 16 silmaga neljandat positsiooni. Nende vahele mahub Londoni Arsenal 17 punktiga. Tabeliliidriks on Manchester City 18 punktiga.