Tänak tegi konkurentidega suure vahe sisse hommikuste katsetega, kus nad panid kõige paremini täkkesse rehvivalikuga, võttes kaasa neli kõva seguga rehvi ja kaks pehmet rattavarju. Hyundai duo Thierry Neuville ja Teemu Suninen võtsid kaasa kolm kõva ning vastavalt kolm ja kaks pehme seguga rehvi.

Toyota kolmik Elfyn Evans, Kalle Rovanperä ja Takamoto Katsuta läksid hommikule rajale ainult pehmete rehvidega. Hommikuse poole viimase katse lõpuks olid need aga täiesti läbi. SS9 eel teist kohta hoidnud ja Tänakust 20,6 sekundiga maha jäänud Evans kaotas tol katsel eestlasele ligi minutiga. Nii kerkis teiseks Suninen, kes läks pärastlõunale vastu 47,8-sekundilise kaotusega Tänakule. Laupäeva lõpuks lahutab kaht meest 58,3 sekundit.

„Palju otsustati ära eile õhtul. Hommikused 40-50 sekundit tuli puhtalt rehvivaliku abil,“ võttis Tänak RallyTV eetris Tšiili ralli pikima võistluspäeva kokku.

Pärastlõunat alustas Tänak tagasihoidlikult, ta kaotas kümnenda kiiruskatse võitnud Rovanperäle 14,5 sekundit. Kaks järgmist ajasõitu kuulusid aga M-Spordi mehele, kes on senisest 12-st kiiruskatsest võitnud kokku seitse. “Pärastlõuna esimesel katsel arvasin, et sõitsin liiga aeglasti ja säästsin liialt rehve. Samas jäid mul kaheks viimaseks katseks head rehvid ning tundsin end mugavalt,“ sõnas saarlane.

Tšiili ralli laupäevaste teede kohta lisas Tänak, et need mõjusid rehvidele abrasiivselt ning olid iseloomult väga tehnilised. “Polnud ühtegi lõiku, kus oleks saanud rehve hoida. See paistis nii juba recce ajal, aga siiski oli raske,“ lisas ta.

Pühapäeval ootab ees neli viimast kiiruskatset kogupikkusega 54,12 kilomeetrit. Tänak sõnas, et kuigi tal on suur edu, pole mitte midagi veel otsustatud. “Näiteks reedel olid väga kiired ja tehnilised katsed. Nägime, kui palju siis juhtus. Täna olid aeglased ja tehnilised katsed, millele on lihtsam läheneda. Homme on vaja taas kiire rütm kätte saada,“ märkis ta.

Tänaku seljataga käib teistele poodiumikohtadele põnev heitlus. Suninen edestab tiimikaaslast Thierry Neuville'i 13,9 sekundiga. Belglase taga on omakorda Elfyn Evans (Toyota) vaid 10,7 sekundi kaugusel.

Pühapäevane esimene katse algab kell 14.07. Rallit lõpetav punktikatse algab kell 19.15.