RUSADA pidi maailma antidopinguagentuurile (WADA) maksma 273 miljonit rubla ehk umbes 2,6 miljonit eurot, sest WADA täitevkomitee avastas, et venelased ei järgi endiselt maailma antidopingu koodeksit.

WADA märkas RUSADA tegevuses jätkuvaid ebakõlasid aasta tagasi ja neid pole siiani likvideeritud.

„Meie jaoks on kõige pikem ja keerulisem protsess otsusejärgsed väljamaksed, sest otsuses ei olnud kõiki summasid märgitud. Summa kasvas päev-päevalt, rahandusministeeriumilt saime lisaraha. Kuid RUSADA maksis kõik vajalikud summad, mis on kokku 273 miljonit,“ ütles RUSADA peadirektor Veronika Loginova riigiduumas peetud ümarlaual esinedes, vahendab Vedomosti.

RUSADA juhib sõnul peavad nad WADA-le hüvitama ka juriidilise protsessiga seotud kulud. “Aga me pole seda arvet veel kätte saanud,“ rõhutas Loginova.

22. septembril otsustas WADA täitevkomitee Shanghais, et RUSADA ei järgi endiselt maailma antidopingu koodeksit täies mahus. 2022. aasta septembris läbiviidud virtuaalauditi käigus tuvastati ebakõlad ja neid pole tänaseni likvideeritud.

WADA leidis juba 2019. aasta detsembris, et venelased ei järgi oma tegevuses nende reegleid ning et Venemaa dopinguvastane seadusandlus on puudulik. Toona möllas Venemaal dopinguskandaal, kui selgus, et Moskva dopingulabori andmebaasiga on manipuleeritud. WADA täitevkomitee otsustas seejärel, et Venemaa sportlased ei saa võistelda olümpia- ja paraolümpiamängudel, maailmameistrivõistlustel ja muudel suurvõistlustel oma riigilipu all enne, kui RUSADA täidab nende koodeksi kriteeriumid.