Kohtumise avaveerand kulges punkt-puntki rütmis ning Kelvin Robinsoni läbimurde järel lõppes avaneljandik Kalevi 25:21 juhtimisel. Teine veerandaeg jätkus pingeline heitlus, kus vastast ei lastud rohkem kui kolme punkti kaugusele. Poolajapausil mindi Valmiera 40:39 eduseisus.

Kolmanda veerandaja järel oli jätkuvalt kõik lahtine. Mark-Andreas Jaaksoni müstilise pealtpaneku järel juhtis Kalev otsustava veerandaja eel 64:63. Kodumeeskond pääses esmakordselt kuue punktiga juhtima viis minutit enne mängu lõppu, kui Erik Keedus sopsas sisse raske kolmese. Tallinna Kalev suutis eduseisust lõpuminutitel kinni hoida ning kohtumise lõppedes ilutsesid tablool pealinlaste 87:79 võidunumbrid.

Tallinna Kalevi resultatiivseim oli Erik Keedus, kelle saldosse kogunes 18 punkti. Teda toetas Kelvin Robinson 16 punktiga. Valmiera suurim korvikütt oli Guntis Sipolins, kes kostitas Tallinna klubi 18 punktiga.

Enne mängu:

Kalev alistas hooaja avamängus võõrsil Rapla Avis Utilitase 78:72. Valmiera jaoks on tegemist hooaja esimese kohtumisega.

Avamängus olid Kalevi resultatiivseimad koguni 33 punkti visanud Kelvin Robinson ning vastavalt 14 ja 11 silma panustanud Erik Keedus ja Mario Paiste.

Kalevi treener Karl Reismann enne mängu: „Hetkel on päris hea feeling treeningutel. Mängijad õpivad üksteist iga päevaga rohkem tundma, joonised hakkavad selgeks saama. Kuigi me sellel hooajal veel kaotanud ei ole, peame eriti tõsiselt võitlema algusest lõpuni. Nagu kõigil teistel on ka meil väiksemaid vigastusi ja viirused käivad ringi. Pingi saame täis. Valmiera tiim meenutab väheke meid – veteranid, noored ja välismaised täiendused, ega nende mänge näinud ei ole. Austame vastast ja anname tõsise lahingu.“

Täna on veel vastamisi TalTech/Optibet - Riia VEF (Delfi TV otseülekanne), Riia Zeļļi - Keila Coolbet ja BC Prometei - Viimsi.

Eelmisel suvel pani Tallinna Kalev leivad ühte kappi Audentesega, kuid meeskond sai Eesti-Läti liigas 30 mängust seitse võitu, mis andis 16 meeskonna seas 14. koha. Eesti meistriliiga veerandfinaalis jäid nad 0:3 alla Kalev/Cramole ja sellega sai nende hooaeg läbi. Kuid sel aastal klubi nimest enam Audentest ei leia.

Peatreeneri Kalle Klandorfi sõnul polnud eelmise hooaja projekt jätkusuutlik. „Arvasime, et koostöö jätkub kauem, aga see polnud võimalik. Keskkooli lõpetanud noored läksid mööda ilma laiali ning uut järelkasvu Audentesel peale ei kasvanud. Nii see asi lõppes. Kuid meil on jätkuvalt noori: kaks 19-aastast korvpallurit ning päris mitu 20-aastast või natuke vanemat,“ selgitas Kalevi juhendaja.