Läti klubi alustas kohtumist võimsalt ning paari minuti möödudes juhiti 11:1. Veerandaja lõpuks suutis TalTech vahet vähendada ning esimesele pausile mindi VEF-i 20:15 juhtimisel. Teisel veerandajal sai kodumeeskond mäng käima. Poolajapausi eel tehtud vahespurdi toel mindi mängu teisele vaatusele vastu 43:36 eduseisus.

Kolmandal veerandajal kasvas TalTechi edu parimal juhul juba 12-punktiliseks, kuid külalised ei jätnud jonni ning viimase neljandiku eel juhtis ülikooliklubi 63:57. Mängu viimasel veerandajal tuli VEF mängu tagasi. Minut ja 42 sekundit enne kohtumise lõppu haarasid lätlased kolmepunktise edu. Viimane sõna jäi siiski TalTechile ning Rasmus Andre viimase sekundi viskest teeniti 80:78 võit.

TalTechi resultatiivseimaks kerkis 27 punkti visanud Kasper Suurorg. Taavi Jurkatamm lisas omalt poolt võitjate kasuks 14 punkti. VEF-i parim oli Maris Gulbis 23 punktiga.

Enne mängu:

TalTech on pidanud seni ühe mängu, kui kaotas kodus Pärnu Sadamale napilt 75:77. Riia VEFi jaoks on tegemist hooaja avamänguga.

Täna on veel vastamisi Tallinn Kalev/SNABB - Valmiera (Delfi TV otseülekanne), Riia Zeļļi - Keila Coolbet ja BC Prometei - Viimsi.

TalTech/Optibeti korvpallimeeskonna koosseisus pole enam ühtegi 30-aastast või vanemat mängijat, mis paistab üliõpilaskorvpalli nägemusega kokku minevat. Tooni annavad noored ja nooremapoolsed pallurid.

TalTech tõi suvel võistkonda koguni üheksa uut mängijat, kes on kõik vanuses 19-25. Muuhulgas täiendati ridu Eesti koondislaste Kasper Suuroru ja Taavi Jurkatammega. Huvitavad kujud on ka äsjased U20 koondislased Rasmus Andre, Patrick Malm ja Kaarel Välb.

„Meie visiooni vaadates läks komplekteerimine üllatavalt hästi,“ ütles TalTechi peatreenerina jätkav Alar Varrak Delfile. „Meil on noor sats, kellest on 75% õppursportlasi.“