Tänak oli Rally1 põhisõitjatest ainus, kes võttis pärastlõunasteks katseteks kaasa kuus pehme seguga rehvi. Sama tegi veel Ford Puma Rally1 autoga debüteeriv Gregoire Munster. Kõik lähedasemad konkurendid läksid rajale viie rehviga, millest kaks olid kõva seguga.

Pärastlõunat kolmandalt kohalt ja 2,7-sekundilise kaotusega liider Elfyn Evansile (Toyota) alustanud Tänak kerkis SS4-l teiseks. Ta sai Evansist mööda, aga uueks liidriks tõusis soomlane Teemu Suninen (Hyundai), kes edestas eestlast 3,8 sekundiga. Eelviimase katsega kerkis liidriks taas Tänak ning reedese päeva lõpetas ta 4,2-sekundilise eduga soomlase ees. Evans kaotab Tänakule 12,7 sekundit.

„Võime reedega rahule jääda, üsna stabiilne päev on olnud,“ rääkis Tänak RallyTV vahendusel. “Pärastlõuna oli draamavaba, pidime rehvide eest hoolitsema ja ütleksin, et saime sellega päris hästi hakkama.“

Rehvivaliku osas lisas saarlane: “Ma pole kindel, kas see oli optimaalseim valik, aga siin oligi keeruline head otsust teha. Olime positsioonil, kus emma-kumma valiku kasuks otsustada oli raske. Hiljem tundus, et kõva rehv oleks ehk parem olnud, aga saime hästi hakkama. Rehve oli vaja säästa ning head rütmi hoida. Tundsin end autos mugavalt.“

Laupäevane päev on Tšiili ralli pikim. Sõitjad läbivad kuue katsega 154 võistluskilomeetrit. “Homme ootab ees väljakutse. Katsed on palju tehnilisemad ja pinnas on taas keeruline. Hommikul on väga keeruline teha õiget rehvivalikut, eriti seoses madala õhutemperatuuriga,“ vaatas Tänak laupäeva suunas.

Laupäevane esimene kiiruskatse algab Eesti aja järgi kell 13.57.