Vahed esikolmikus on väikesed, sest eestlased kaotavad liider Elfyn Evansile (Toyota) 2,7 ja teisel kohal olevale Teemu Suninenile (Hyundai) 0,1 sekundiga. Eesti aja järgi reede hilisõhtul ootavad ees esimese kolme katse kordusläbimised.

Tänak selgitas lõunapausi ajal WRC meediale, miks Tšiili tänavused katsed niivõrd nõudlikud on. “Me sõidame neid katseid esimest korda, kiirus on suur ja teed on kitsad,“ märkis Tänak, kelle keskmine kiirus senisel rallil on 113,5 km/h. “Selgelt on pidamist vähe, sellise kiirusega on paljud kohad ootamatult hüppelised. Sellistes tingimustes on raske igal pool piiri peal sõita.“

Eestlastele tekitas Tšiili kella järgi reede hommikul peavalu päeva teine kiiruskatse. Katse alguses elasid Tänak ja Järveoja üle ühe üsna karmi maandumise, mille järel kadus ka Fordi masinal hübriid. Sama katse lõpus tegid nad pirueti. “Ma pole kindel, kas Martiniga on kõik korras, see oli päris valus maandumine. Kaotasime ka hübriidi,“ rääkis Tänak katse lõpus.

Lõunapausil lisas eestlane: “Ma tundsin seda maandumist, aga haiget ei saanud. Martinil tundus veidi raskem olevat, aga ta on ka terve. Ta oli natuke vaikne pärast seda, aga tuli ilusti sellest välja. Hommikul avastasime, et meil on parempoolse amordiga veidi probleeme, ilmselt seepärast tundis Martin maandumist rohkem.“

Rallipäev jätkub Eesti aja järgi kell 20.42 algava Pulperia (19,77 km) kordusläbimisega. “Me ei olnud autoga täielikult rahul, püüame selles osas edasi liikuda. Loodetavasti saame rütmi paremini kätte,“ vaatas Tänak õhtu suunas.