Avakatse 2,1-sekundilise eduga Teemu Sunineni (Hyundai) ees võitnud Tänak kerkis ralli liidriks. Teise katse lõpus tegi eestlane pirueti ning langes üldarvestuses Elfyn Evansi (Toyota) ja Sunineni taha kolmandaks. Enam peavalu piruetist põhjustas aga üks karm hüpe samal kiiruskatsel. „Tegin lõpus spinni, aga alguses on üks väga ohtlik hüpe. Ma pole kindel, kas Martiniga on kõik korras, see oli päris valus maandumine. Kaotasime ka hübriidi,“ rääkis Tänak.

Video kahest intsidendist:

SS3-l sai hübriidita sõitnud Tänak kirja teise aja, ta kaotas Evansile 0,9 sekundit. Kokkuvõttes on ta kolmas (+2,7 Evansile). Kahe mehe vahele mahub Suninen, kes edestab eestlast vaid 0,1 sekundiga.

Loubet' edukas algus lõppes kiirelt

Reedese võistluspäeva esimese poolega langesid Rally1 sõitjatest konkurentsist Sunineni tiimikaaslane Esapekka Lappi ning Tänaku meeskonnakaaslane Pierre-Louis Loubet. Lappi tegi avarii juba päeva esimesel kiiruskatsel.

Loubet läks SS3-le vastu neljandalt kohalt, kaotust tema ees olnud Tänakule oli 2,6 sekundit. Prantslane alustas kolmandat kiiruskatset edukalt, oli teises vaheajas kõige kiirem sõitja, aga järgmisse punkti ta enam ei jõudnudki. Prantslane sõitis teelt välja ning tema masin maandus katusel puude vahel. Loubet' ja kaardilugeja Nicolas Gilsoul õnneks vigastada ei saanud, kuid laupäeval nad starti ei tule, kinnitas M-Sporti tiimipealik Richard Millener.