Marseille' teenis lõppenud hooajal Igor Tudori käe all kolmanda koha, kuid horvaat ei soovinud väsimusele viidates klubis jätkata. Suvel sai Marseille' peatreeneriks brasiillane Marcelino, kes aga eelmisel nädalal kesiste tulemuste tõttu vallandati.

Jaanuarikuus Valenciast hundipassi saanud 45-aastane Gattuso on varasemalt juhendanud Itaalia tippklubisid Milani ja Napolit. Üleeelmisel suvel jõudis ta mõned nädalad treenida ka Fiorentina meeskonda, kuid klubi juhtkonnaga tekkinud erimeelsuste tõttu otsustas keevavereline itaallane toona kontrahti kiirelt lõpetada.

Pärast Marseille peatreeneriks nimetamist jäi aga paljudele silma Gattuso peaaegu tundmatuseni muutunud välimus. Sotsiaalmeedias levima hakanud pildil on Gattuso pealtnäha kaalus juurde võtnud ning ka ta juuksed on halli tooni juurde saanud.

Oma eduka mängijakarjääri jooksul võitis Gattuso Milani ridades kahel korral Meistrite liiga ning krooniti kahel korral ka Itaalia meistriks. Lisaks võitis ta Itaalia koondisega 2006. aastal MM-tiitli.