Möödunud nädalal esitles autoralli MM-sarja edendav ettevõte Rahvusvahelisele Autoliidule (FIA) ​​võistlusformaadis kavandatavaid muudatusi, mille kohta langetatakse lõplik otsus oktoobri lõpus.

188 MM-rallit sõitnud Dani Sordo tunneb WRC tuleviku pärast muret. „Asju tuleb muuta. Kui samamoodi jätkame, siis on hästi, kui stardis on kaks autotootjat,“ rääkis Sordo paar nädalat tagasi pärast Kreeka Akropolise rallit.

Sordo sõnul on MM-sarjal mitmeid probleeme. Suurima murekohana tõi ta välja, et sarjas osaleb ainult kolm tiimi ning kohti sõitjatele on vähe. Sordo sõnul peaks lootustandvatel tulevikutegijatel olema võimalus oma oskusi näidata. „Kui mina ralliga alustasin, siis sai sõita ka erameeskonna autoga. Tänapäeval on see võimatu,“ nentis Sordo.

Hispaanlase sõnul tuleb võistluspäevadel ette liialt palju aja raiskamist. „Kreekas tulime teenindusalasse kell 5.30 hommikul ja hiljem oli meil tunnine paus. Miks? Kas sellepärast, et tulime hooldusalasse pitsat sööma? Kas keegi palun seletaks mulle, miks me hommikul kell 5.30 lahkume ja siis 25 minutit esimese katse starti ootame. See on rumal,“ jätkas Sordo. „Sellised olukorrad juhtuvad seetõttu, et rallisid korraldavad inimesed, kes teemast midagi ei tea.“

Sordo sõnul tuleks võistlusnädalavahetustel pühendada rohkem aega pealtvaatajatele ja sponsoritele. „Kui mõne sponsori esindaja tuleb meile külla, siis ma pean ütlema, et mul ei ole aega isegi pildi tegemiseks. Kui me nii käitume, siis järgmisel aastal nad selle kõige eest ei maksa, rõhutas Sordo.

„Miks kaasatakse sponsorid, kui neid hästi ei kohelda? Et saada Hyundai autole kleebis? Need inimesed tahavad enamat kui lihtsalt kleebist,“ lisas hispaanlane.