Meistriliiga hooaja esimene viik kuulub Mistrale ja Kehrale

Matš oli noore Kehra ja uuenenud Mistra vahel tasavägine. 10. mänguminutil oli seisuks vaid 4:3 Mistrale, kes ka täna kodusaalieelist omas. Vahemaa kõikus ühe-kahe värava vahel kuniks Karl Kramm seisu viivuks viigistas. Mistra Aron Leppik, Kaspar Lees ja Carl-Eric Uibo asusid olukorda koheselt parandama ja nõnda juhtis Mistra neljaväravalise edumaaga, skooriks 10:6 ning ajaks 15. mänguminut.

Viis minutit hiljem oli tablool taas viigiseis numbritega 10:10, misjärel võttis Mistra tagasihoidliku liidrirolli. Esimest poolaega jäi lõpetama skoor 16:14 Mistra kasuks. 41. minutiks oli Mistra kaheväravaline edumaa kahanenud 21:21 viigi peale. Hoo sisse saanud Kehra läks paar minutit hiljem Kristofer Liedemanni väravast juhtima. Ent üheväravaline edu polnud piisav, peagi valitses jällegi viik ning siis algas järjekordne kassi-hiire mäng. Pingel ei paistnud lõppu – Martin Johannson sai oma 5. värava kirja 58. mänguminutil, tehes seisuks 28:28. Tabamus jäi ka kohtumist lõpetama ning tulemuseks jäigi 28:28.

Mistra suurimad skoorijad olid Aron Leppik 6 väravaga ja Martin Johannson 5 väravaga. Kehra eest kostsid Oskar Luks 6 väravaga ja Markus Leidsaar 5 väravaga.

Viljandi jättis Tallinnale tühjad pihud

Mõlemad pooled alustasid Viljandis entusiastlikult, ent äsja tööka nädalavahetuse seljatanud võõrustaja näitas väsimusmärke ja lasi kodusaalis Tallinnal ette minna. Volodymyr Shcherban ja Danil Gumianov pöörasid nurjunud Viljandi rünnakud pealinna klubi kasuks ja kasvatasid eduseisu kolme värava peale.

15. mänguminutil oli skoor veel 9:7 Tallinna kasuks. Paar minutit hiljem oli Viljandi aga saavutamas mängu üle kontrolli, kui Aleksander Pertelson ja Sten Maasalu viigiseisu 9:9 tabloole manasid. Seejärel näitas Viljandi üles veelgi rohkem initsiatiivi ning läks tasa ja targu juhtima. See kestis 26. minutini, mil Otto Karl Kont värava realiseeris ja viigistas. Georg Gustav Kondi tabamusest läksid tallinlased järjekordselt juhtima, kuid sel korral oli see üürike – Mikk Varik ja Maasalu aitasid Viljandi tagasi järjele. Võitluslik esimene poolaeg lõppes seisuga 16:15 Viljandile.

Tallinna võidujanu ei vaibunud ning kohe teise poolaja algul Hugo Liiv kahe järjestikuse väravaga mitte ainult ei viigistanud seisu, vaid viis ka külalismeeskonna juhtima. Tallinn jätkas edukursil veel 7 minutit, sest 40. minutil oli skoor jällegi viigis 20:20. Stsenaarium kordus uuesti. Kristo Voika kaks väravat ja Mikk Variku tabamus viisid Viljandi kahe väravaga juhtima, mis jõudis jälle viigini, kust Viljandi üritas end meeleheitlikult välja rebida. 53. minutil Viljandi ergastus, kui Kristjan Heinla sai käe valgeks ja vahemaa kahe värava peale suurendas. Kaheväravalisest edust sai neljaväravaline ning Viljandi pingutas välja 31:27 võidu.

Võitjate resultatiivseim oli Mikk Varik 8 väravaga. Tallinna ridadest särasid Volodymyr Shcherban 6 väravaga ja Danil Gumianov ning Otto Karl Kont 5 väravaga.

“Tänane mäng oli kindlasti üks parimaid mänge see hooaeg. Meie pallikaotused olid minimaalsed ning kaitses mängisime üpriski hästi. Kahjuks ei realiseerinud mängu lõpus olulisi viskeid ning kindlasti hakkas ka väsimus kimbutama,“ sõnas 4 väravat visanud Tallinna mängumees Georg Gustav Kont. “Oleme kindlasti pettunud, et ei suutnud kasvõi viigipunkti välja võidelda, rääkimata võidust. Suurepärast taset näitas ka meie väravavaht Tanel Kütt ning kiitus kogu meeskonnale.“

Tulevased mängud meistriliigas

28.09. 19:00 Tapa spordikeskus SK Tapa – Põlva Serviti

03.10. 19:00 Kalevi Spordihall HC Tallinn – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper

04.10. 19:00 Viljandi Spordikeskus Viljandi HC – SK Tapa