Külalised avasid mänguskoori juba seitsmendal minutil, kui esimese nurgalöögi järel jõudis sihile äärekaitsja Meytal Sharabi.

Kümme minutit hiljem jäi Rachel Steinschneider nurgalöögi järgses olukorras meie karistuala keskel valveta ja lõi Iisraeli teise värava.

Teise kolmveerandtunni alguses oli Kristina Bannikoval suurepärane võimalus üks värav tagasi lüüa, kui ründajale oli rohkelt ruumi jäetud. Väravavahiga vastamisi pääsenud Bannikova löök aga ebaõnnestus.

Kolmanda palli lõi meie võrku tunniajase mängu järel Noa Selimhodzic. Lõppseisu 5:0 vormistasid viimase veerandtunniga Vital Zina Kats ja Sharon Maria Rebecca Beck.

Eesti koondise peatreener Sirje Kapperi sõnul muutsid mängu käiku Iisraeli kaks esimest väravat. „Viis väravat on liiga palju. Iisraeli esimesed kaks olid sellised, mida oleks saanud lihtsasti ära hoida, pärast neid andsime mängu käest ja hiljem oli raske tagasi ronida,“ ütles peatreener jalgpalliliidu kodulehekülje vahendusel.

Kapper lisas, et kaotuse järel ei ole veel midagi katki ning uutele kohtumistele tuleb kindlalt vastu astuda.

„Me lähme kõiki mänge siin alagrupis võitma, kahes mängus Armeenia vastu on vaja kindlasti kuus punkti kirja saada. Lihtsalt ei tohi vastaseid karta, kes siin liigas on, sest Rahvuste liiga ongi loodud selle jaoks, et võrdsed vastased omavahel mängima panna. Usun, et suutsime nii Kasahstani kui Iisraeli mänguga näidata, et tegelikult meil on oma momendid ja neid momente lähme ka järgmistes mängudes üles otsima,“ ütles Kapper.

Eesti jaoks oli tegemist Rahvuste liiga teise kohtumisega - 22. septembril oli Kasahstaniga tehtud 0:0 viik. Iisraeli jaoks oli tänaõhtune mäng uues võistlussarjas esimene.

Järgmise mängu peab Eesti 27. oktoobril võõrsil Armeeniaga, kellel on tabelis 1:2 kaotus Kasahstanile.

Kaks 0:5 kaotust sai hiljuti ka Eesti jalgpallimeeskond, kes alistus esmalt kodus Rootsile ja siis võõrsil Belgiale.