Perezi Jaapani GP oli sündmusterohke, sest kohe võistluse alguses lõhkus ta kokkupõrkes Lewis Hamiltoni masinaga oma Red Bulli vormeli esitiiva. Pärast sunnitud boksipeatuses käimist möödus Perez turvaauto ajal konkurendist ja sai ajatrahvi.

Veidi hiljem sõitis Perez sisse Kevin Magnussenile, mistap autol vahetati taas esitiib ning taas rajale naastes takistas ta keelatult Lando Norrist. Red Bull kutsus punktikohast lootusetult kaugele jäänud mehhiklase boksi ning nad tõmbasid justkui päevale joone alla. Kuid samal ajal määrati Perezile Norrise takistamise ees viiesekundiline karistus.

Kõigile ootamatult naasis liidrile juba paarikümne ringiga kaotanud Perez ühel hetkel rajale. Miks? Juhul kui mehhiklane poleks rohkem rajale tulnud, siis oleks viiesekundiline karistus kandunud edasi järgmisele etapile. Kuid nüüd käis ta rajal ning kõik oli JOKK ehk juriidiliselt korrektne.

„Tema tänane võistlus oli kohutav. See algas kehvalt, sest ta lõhkus esimeses kurvis esitiiva, seejärel sai esimese ajakaristuse ning siis põrutas sisse Haasile. Mõnikord tuleb selliseid nädalavahetusi sisse,“ rääkis Red Bulli pealik Christian Horner, kes ei eitanudki, et Perez lasti tagasi rajale karistusest mööda nihverdamiseks. „Ainus hea asi oligi see, et saime karistuse siin ära kanda, mistõttu see jääb siia Jaapanisse.“

Red Bull kindlustas tänu Max Verstappeni võidule Jaapanis meeskondliku MM-tiitli, järgmine etapp sõidetakse 8. oktoobril Kataris.