Esimeses sõidus asus Hannes võistlust kohe algusest juhtima, aga pidi hiljem tunnistama BMW mootorite ülemvõimu ja taanduma viimaks kolmandale kohale. Teist sõitu alustas Viimsi mees tänu pööratud järjestusele seitsmendalt kohalt, ent hakkas sisuliselt kohe võistlejate rivis ettepoole rühkima ja lõpetas võitlusliku sõidu viimaks teise kohaga.

„Ma olen väga rahul meie meeskonna ja tänase tulemusega,“ nentis Hannes pärast võistlust. „Me tõestasime, et suudame väikeses garaažis ette valmistada mootorratta, mis suudab rinda pista oma ala vägevatega ja mina tean, et suudan sellega ka kiiresti sõita. Me teame neid kohti, mida meil on vaja edasi arendada ning mida meil tuleb selleks teha. Kriipima jääb vaid Tšehhi MM-etapil toimunud kukkumine, sest katkise käeluu tõttu olid kolm järgnevat osavõistlust eelnenutest nõrgemad, aga täna toimunu tõestas taaskord, et edeneme õiges suunas.“

Hooaja kokkuvõttes lõpetas Hannes Soomer IDM-sarja neljanda kohaga (185 punkti), meistriks krooniti aga Saksamaa sõitja Florian Alt (Honda), kelle punktisaagiks kujunes viimaks 221 silma. Teise koha teenis punktiarvestuses välja Ukraina kodakondne Ilya Mikhalchik (BMW, 196 punkti) ja kolmandaks tuli samuti BMW mootorratast kasutav sakslane Patrick Hobelsberger (191 punkti), kellele Hannes Soomer kaotas lõpuks vaid kuue punktiga. Nüüd järgneb võistlemisele üürike puhkus ja ilmselt võib juba oktoobris oodata uudiseid, mida teeb Enemat Enos Motorsport meeskond järgmisel hooajal.