Reedese võistluspäeva lõpetas liidrina soomlanna Henna Blomroos (-9). Seitsemendalt kohalt teiseks tõusnud Tattar kaotas Soome kettagolfarile kahe viskega. Kolmandat kohta hoidis kolmanda ringi eel ameeriklanna Rebecca Cox (-6). Teine Eesti kettagolfar Kristi Unt (-4) alustas päeva kuuendalt kohalt.

Tattar tõdes eilse mängupäeva järel, et kõik ei lähe alati nii nagu tavaliselt. „See on raske, kuna olen harjunud mängima väga heal tasemel. Kuid see on osa mängust. Praegu saan keskenduda kahele järgmisele ringile,“ lisas ta ning tõdes, et keerulistele ilmastikutingimustele ei tasu ka mõelda. „Ei ole mõtet. Kui midagi muutub, siis tuleb sellega kohaneda.“

Laupäeval oli kardetud ilm kohal ning taevast sadas tugevat vihma. Eesti kettagolfarit rasked tingimused ei kõigutanud. Kui esimesel kahel päeval teenis Tattar esimesel neljal korvil kaks double bogey ja ühe bogey, siis täna läbis ta selle osa ringist kadudeta. Eestlanna mängis kolmel korvil par´i ja teenis ühe birdie ning jäi Blomroosist maha kõigest ühe viskega. Suurpärase ringi alguse tegi ka Kristi Unt, kes mängis esimesed üheksa rada tulemusega 3 alla par´i ja tõusis kolmandale kohale.

Bogey´st Tattaril siiski pääsu ei olnud. Päeva viienda korvi mängis Eesti kettagolfar nelja viskega (1 üle par´i). Kuna Blomroos teenis samal rajal birdie, siis kasvas soomlanna edu Tattari ees kolmele viskele. Järgmisel korvil näitas eestlanna taas enda tugevust, kui teenis turniiri esimese eagle´i ehk toimetas ketta korvi kahe viskega alla par´i. Blomroos mängis birdie ning vahe kahe parima vahel vähenes.

Seitsmendal ja kaheksandal korvil mängisid nii Tattar kui ka Blomroos par´i. Üheksandal rajal sooritas Eesti kettagolfar perfektse drive´i ning teenis päeva teise birdie, soomlanna pidi leppima taas par´iga. Järgmisel korvil rullus lahti vastupidine stsenaarium. Kahte parimat lahutas tol hetkel jätkuvalt kaks viset ning järgmised jäid liidritest maha juba vähemalt kolme viskega.

11. korvil kasvatas Blomroos edu Tattari ees juba kolmele viskele. Soomlanna bogey-vaba ring jätkus ka 12. rajal, kus ta teenis sarnaselt Tattarile birdie. Järgmisel kolmel korvil jätkus pingeline närvidemäng – nii Tattar kui ka Blomroos mängisid ühe par´i teise järel ning vahe püsis kolmel viskel. 16. korvil suutis eestlanna tabada birdie-putti, Blomroos samaga vastata ei suutnud ja mängis par´i.

Päeva eelviimasel rajal sooritasid mõlemad liidrid suurepärase drive´i ja teenisid järjekordse biride. Kuid viimasel korvil tabas Blomroosi täielik katastroof... esimesed 17 rada ilma bogey´ta läbinud Soome kettagolfar korjas koguni neljase (!) bogey. Kuna Tattar suutis korvi läbida par´iga, siis tõusis ta finaalpäeva eel USA lahtiste ainuliidriks.

Enne pühapäeva on Tattari (-13) edu Blomroosi ees kaks viset. Kolmandal kohal on ameeriklanna Ohn Scoggins (-7.). Suurepäraselt alustanud Kristi Unt (-4) läbis ringi täpselt par´i ehk 69 viskega ning jagab enne homset kuuendat kohta.