Mudamaadlus päädis Serviti võiduga

Serviti ja Mistra vaheline mäng oli täis elektrit. Skoori avas Serviti pallur Hendrik Varul. Edaspidi tilkus ettevaatlikult väravaid juurde – luhtunud rünnakuid, möödaviskeid ja sööduvigu oli mõlemal poolel omajagu. Sedasi oli 13. minutil seisuks 6:6. Vahepeal kaheväravalist edumaad nautida jõudnud võõrustaja jäi 19. minutil esimest korda Mistra varju, kui Aron Leppik Mistra 11:10 ette viis. Minut hiljem lisas Leppik ka 12. värava. Temaga liitusid Serhii Orlovskyi ja eelmisel hooajal Serviti eest mänginud Carl-Eric Uibo. Ootamatult oli Serviti maha jäänud.

Alfred Timmo ja Jürgen Rooba väravad pakkusid vähest tröösti ning vaheajale mindi seisuga 12:17, mis rääkis Mistra kasuks. Teisel poolajal Serviti kosus ja viie minutiga oldi Varuli, Timmo ja Stanislav Kholodiuki väravate abil viigist kolme värava kaugusel. Kermo Saksingu 42. minuti väravast sai viigistaja, misjärel mängiti kassi-hiirt kuniks Henri Sillaste, Tõnis Kase ja Kholodiuk kindlamalt Serviti kolme väravaga juhtima viisid. Mistra pääses vaid momendiks Vladyslav Naumenko tabamusest kaheväravalise vahemaa raadiusesse, sest Serviti hoidis kõvasti edumaast kinni. Kohtumine lõppes seisuga 33:29.

Serviti tänane väravakütt oli Jürgen Rooba 8 värava ja 100%-lise resultatiivsusega 7-meetri karistusvisetes, noppides 5 väravat 5-st karistusviskest. Hendrik Varuli nimele kogunes 7 väravat. Mistra mängijatest viskasid enim väravaid Kaspar Lees ja Serhii Orlovskyi – mõlemad skoorisid 6 korda, Lees sealjuures 100%-lise täpsusega.

„Selline pingeline mäng ei tulnud kindlasti üllatusena. Sellel hooajal on Mistra saanud väärt täiendusi, seega on tegu igati korraliku võistkonnaga,“ lausus Serviti kapten Sillaste. „Esimesel poolajal olime kaitses ja ka rünnakul liiga pehmed ning ei saanud kuidagi mängu käima. Aga teisel poolajal panime kõvasti kaitses juurde ja ka rünnakul oli mängupilt laialdasem skoorimise mõttes,“ lisas ta. „Sellised tugevad mängud ongi kasulikud meile ja selliste mängude arvelt toimub üldine areng,“ lõpetas täna 6 väravat visanud Sillaste.

Viljandi ei andnud võõrustajale võimalustki

Viljandi sai esimese värava kirja juba 34. sekundil, mil Hendrik Koks ASK Zemessardze/LSPA väravavahi üle mängis. 4. mänguminutini suutis Läti meeskond veel Viljandiga ühes taktis liikuda, ent siis kiskus Viljandi 4:3 vahemaa üha suuremaks. 10. minutil viskas Johannes Pertelson Viljandile 10. värava, Zemessardze oli endiselt aga 3 värava peal. Läti võistkonna väravapõual ei paistnud lõppu olevat, samal ajal kui Eesti klubi väravamasin aina möllas. 20. minutil said võõrustajad lõpuks oma 4. värava, kuid selleks ajaks oli Kristofer-Robin Soomets jõudnud Viljandi nimele lisada juba 17. värava. Järjekordne värav Soometsa sulest jäi lõpetama ka esimest poolaega, mis lõppes numbritega 23:8 Mulgimaa meeskonna kasuks. Teisel poolajal viljandlaste jõud ei raugenud – kuigi kohtumise jooksul 20-väravalist vahemaad ei saavutatud, võitles Viljandi välja 19-väravalise edu, millest jäi matši lõpuks järele 16-väravaline võit lõppresultaadiga 39:23.

Viljandi resultatiivseim mängumees oli Hendrik Koks, kes lisaks 9-le väravale lõpetas matši 100%-lise resultatiivsusega 7-meetri karistusvisetes, visates sisse kõik 4 karistusviset. 5 väravat jäi Johannes Pertelsoni nimele.

„Mängu üldpilt on skoorist nähtav, aga võib esile tõsta kogu võistkonna suhtumise – tuhh oli üleval ja silmad põlesid kõigil,“ kommenteeris Kristo Voika, kes tõi täna Viljandile 4 väravat. „Erilist valmistumist mänguks ei teinud aga enam-vähem oli pilt selge, et saame mänguaega jagada kõigi vahel. Teine poolaeg läks juba pisut lohakaks, eks peab õppima igast mängust 100% võtma, aga kaks punkti tabelis ja tööd veel palju ees,“ ütles Voika.

Homme lähevad kokku kaks tänast võitjat Serviti ja Viljandi ning Mistra sõidab külla ASK Zemessardze/LSPAle.

Tulevased mängud meistriliigas

24.09. 16:00 Mesikäpa hall Põlva Serviti – Viljandi HC | Samuti Balti liiga arvestuses

24.09. 14:00 ASKi spordihall ASK Zemessardze/LSPA – Mistra | Samuti Balti liiga arvestuses

27.09. 19:00 Viljandi spordihoone Viljandi HC – HC Tallinn

27.09. 19:00 Kalevi spordihall Mistra – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper

28.09. 19:00 Tapa spordikeskus SK Tapa – Põlva Servit