Pika karjääri jooksul on kõik medalid talle omamoodi kallid, kuid kõige viimane, kaks aastat tagasi Tokyos võidetud naiskondlik olümpiakuld tekitab siiski kõige erilisema tunde. „Oli keeruline aeg, sest oli koroonaaeg. Me ei teadnud, kas üldse olümpia toimub. Võistlusi oli väga vähe, tegime koos väga palju trenni, laagreid,“ meenutab ta Tokyo võistlusele eelnenut.

Medalita naasta ta ei tahtnud. „Kui ma üldse läksin olümpiale, siis mõtlesin, et tahan tulla tagasi medaliga. Neljas koht mul juba oli. Osavõtmine olümpial, see on tore. Aga medali võitmine on palju parem,“ muigab ta. „See päev oli imelik. Sees oli selline tunne, et medal tuleb. Kui me poodiumile astusime, oli see viimane kirss tordil!“

Kes andis Embrichile medalivõitmiseks erilist jõudu ning kuhu soovib ta tulevikus kõik oma medalid koguda, vaata juba videost.

„Igihaljad“ fotonäitus tutvustab EOK 100. juubeliaastal ja Eesti Spordi-ja Olümpiamuuseumi 60. sünnipäeval Eesti erinevate ajastute ja erineva sisuga spordialade tippsportlaste karjääri jooksul võidetud õisi. Fotonäitust saab vaadata juba esmaspäevast Tartus Tasku keskuses.