Minu puhul on asi lihtne, sest Vene sõdurid mõrvasid mu vanavanaema ja olen sündinud Nõukogude Liigus. Aga mis ajendab üht Tšehhis sündinud endist NHL-i tähte olema kirglikult ja avalikult sõja vastu?

Ma tean, et see, mida ma teen, on õige. Ma hoolin oma riigist. Ma hoolin Euroopa tulevikust. Ma hoolin oma Ukraina sõpradest. Venelased teevad Ukrainas hirmsaid asju ning see on imperialistlik kuritegudel põhinev sõda. Ma üritan aidata Ukraina inimesi, kes vajavad meie abi. Kui me venelasi praegu ei peata, siis nad liiguvad edasi.

Pärast sõja puhkemist lubasid kaks suuremat spordiliitu venelastel edasi võistelda. Üks ala oli tennis ja teine sulle südamelähedane jäähoki ja NHL. Kas see pigem teeb sulle viha või kurvastab?

See teeb mind väga-väga kurvaks. NHL laseb praeguste reeglitega venelastel mängida, sellega nad aitavad venelaste sõjale ja armeele kaasa. Seetõttu vastutab NHL Ukrainale tehtud kahju ja sealsete inimeste surma eest. Mul on seda kahju öelda, aga nii on.

NHL-is mängiv Aleksandr Ovetškin poseerib praegugi oma Instagrami profiilipildil koos Vladimir Putiniga. Kuidas, kurat, on see võimalik?

Jaga
Kommentaarid