Avapäeval selgitati välja ka parim BMX sõitja naiste seas, kelleks osutus Bethany Hedrick USA-st.

18-aastane Hedrick sai kohtunikelt 62.33 punkti edastades ühe punktiga oma kaasmaalast ja võistluse favoriiti Angie Marinot. Kolmandale kohale sõitis ennast Anahi Valentina Ecuadorist (54 punkti).

„Bethany jättis kõige parema üldmulje,“ selgitas kohtunik Andy Zeiss. „Mõlemad tema sõidud olid originaalsed ja ei korranud oma trikke, ta ei kukkunud ning ta jalad ei libisenud pedaalidelt. Trikk 360 fakie quarterpipe’ist oli sellel võistlusel unikaalne.“

Simple Sessioni 23-aastase ajaloo jooksul võistles naistesõidus esimest korda ka eestlane. Tartlane Liis Lokk sai kohtunikelt 39.66 punti, mis tõi talle 8. koha.

„Mulle jäi võistlusest väga hea tunne. Olen väga tänulik, et mind kutsuti ja sain olla võimaluse olla esimene Eesti BMX-naine Simple Sessionil,“ rääkis Lokk pärast sõitu. „Olen oma etteastega rahul. Tegin kõik trikid ära, mis tahtsin ja park oli väga äge – Simple Sessioni pargis on alati sellised obstaaklid, mida tavalises skatepargis ei näe.“

Meeste rula ja BMX kvalifikatsiooniringides selgitati laupäeval välja ka finalistid. Rulasõidus võtsid omavahel mõõtu 39 meest, kellest 15 pääses pühapäevasesse finaali. Enim punkte – 82.66, teenis kohtunikelt 13-aastane Julian Jeang-Agliardi (USA/Prantsusmaa). Talle järgnesid mitmekordne Simple Sessioni medalist Danny Leon (ESP) 76.66 punktiga ning möödunud aasta teine, Hampus Winberg (SWE) 73.16 punktiga.

Kümne osalenud eesti rulataja hulgast pääses finaali Meelis Erm 57.33 punktiga (kvalifikatsiooniringi 13. koht). 54 BMX sõitjast läks kõrgeimate punktidega finaali Boyd Hilder Austraaliast, kes teenis kohtunikelt 74.08 punkti. Talle järgnes Murray Loubser (LAV) 73.33 punkti ning Joe Jarvis (UK) 73.00 punktiga. 15 edasipääsenu hulgast jäi esimesena välja Läti sõitja Krists Kanuks.

Kuuest osalenud eesti sõitjast kõige kõrgemale kohale tuli Tauno Krüüts, kes sai 50.33 punktiga 31. koha.

Põhjala tehase uksed avatakse taas pühapäeval kell 12. Kell 13.00 algavad rula finaalsõidud, parima rulatriki võistlus on 15.30, parima BMX triki konkurss 16.30 ning kell 18.00 selgitatakse välja parim BMX sõitja. Simple Session 23 finaalide eelmüügipiletid on välja müüdud. Pühapäeval on võimalik osta kohapealt piiratud hulk pileteid. Sõite saab ka suurelt ekraanilt vaadata Põhjala tehasesse ehitatud tasuta alal suurelt ekraanilt.

Rula kvalifikatsiooni tulemused:

Rula tulemused

BMX-i kvalifikatsiooni tulemused:

Võistluse eelvaade

Kvalifikatsiooniringidest saavad pühapäeval toimuvatesse finaalidesse edasi 15 parimat mõlemalt alalt. Laupäeva pärastlõunal toimub üle mitme aasta taas ka naiste BMX-finaalvõistlus, kus osaleb kaheksa trikiratturit, sealhulgas eestlanna, 20-aastane Liis Lokk, kes viimati jõudis Euroopa Mängudel finaali ja saavutas seal 11. koha. Naiste võistluse favoriitideks võib pidada aga ameeriklanna Angie Marinot (33) USA-st ja viimati olümpiamängudel 7. koha saanud Minato Oiket (26) Jaapanist.

Rulasõidus on võistluse tänavused favoriidid Tokyo olümpiamängudel osalenud hispaanlane Danny Leon (27), kes on varem kolm korda ka Simple Sessioni poodiumil seisnud. Samuti Ameerika rulalegendid Aaron „Jaws“ Homoki (33) ja Dew Tour’i kogemusega Tristan Rennie (25) ning möödunud aasta Simple Sessioni hõbe, 17-aastane Hampus Winberg Rootsist.

BMX-ratturite tippudest veerevad platsile ja näitavad maailmaklassi Boyd Hilder (28) ja Alex Hiam (27) Austraaliast, Felix Prangenberg (25) Saksamaalt, Jordan Godwin (27) Suurbritanniast, ning Courage Adams (27) Hispaaniast.

Korraldaja soovitus neile, kel piletit veel pole, on tulla kohale pigem laupäeval, kuna siis toimub rohkem jämme ja leiab aset ka naiste BMX-finaalvõistlus. Pühapäevastele finaalvõistlustele on piletid otsakorral.

Reedel kella 14-st sõidetakse tänavaürituse raames vanalinna külje all Skoone Bastionil äsja renoveeritud rulapargis kiiruse peale nii mäest alla kui ka ringe, oodatud on kõik huvilised nii vaatama kui ka osalema. Simple Sessioni põhivõistlus võõrustab maailma tippsõitjaid Põhjala tehases pühapäeva õhtuni. Festivaliga käivad kaasas ka õhtused peod ja lisasündmused.

Esmaspäeval, 25. septembril avanevad professionaalidele rajatud rulapargi uksed kõikidele huvilistele. Toimub ka traditsiooniline naiste rulapäev.

Piiratud kogus pileteid veel saadaval: https://www.piletitasku.ee/et/event/4745

Ajakava:

Laupäev, 23. september

12.30-15.30 Rula kvalifikatsioon

17.30-20.30 BMX kvalifikatsioon

Pühapäev, 24. september

13.00-15.30 Rula finaal

18.00-20.30 BMX-i finaal