Septembri teisel nädalavahetusel näitas Toyota tiimijuht Jari-Matti Latvala Jaapanis peetud Hokkaido rallil, et GR Yaris Rally2 auto on piisavalt kiire ja vastupidav, sest soomlasel õnnestus jõuproov võita. Latvala istumise all on n-ö testiversioon, sest rahvusvahelise autoliidu FIA homologeeringut autol veel pole.

„Paberid saavad loodetavasti korda 2024. aasta alguseks, seega tahame auto esimesel etapil rajale tuua,“ rääkis Toyota võistkonna tehnikadirektor Tom Fowler portaalile DirtFish. „Hakkame FIA-le pabereid juba sel kuul sisse andma,“ lisas ta.

Fowleri sõnul on kõik sõitjad, kellel on võimalus olnud GR Yaris Rally2 autot proovida, sellega igati rahule jäänud. „Arendusprotsess on alati selline, et teeme üksteise järel väikeseid samme ja siis järsku hakkab kõik klappima. Kui sõitja annab mõista, et see auto on tegelikult päris okei, teame, et kontseptsioon on korras. Sest kui kontseptsioon on vale, pole enam tagasiteed,“ selgitas ta.

„Minu jaoks on kõige tähtsam, et (Hokkaido rallil) polnud autodel mingeid probleeme. Võit mind väga ei erutanudki,“ lisas Fowler.

Erinevalt WRC-sarja konkurentidest Hyundaist ja M-Spordist pole Toyotal varem Rally2 autot olnud.