Keila Korvpallikooli tegevjuhi Tarmo Heina sõnul peab esindusmeeskonna majandamine toimuma Keila Korvpallikooli koosseisus, et tagada professionaalne, läbipaistev ja jätkusuutlik tegevus.

Heina sõnul esitas Pahv sellest hoolimata korvpallimeeskonna toetajatele arveid tema enda kontrolli all oleva MTÜ Keila Basket nimel ning kogus toetussummasid Korvpallikooli asemel sinna.

Kooli tegevjuhi sõnul sõlmis kool eelmise aasta juunis asutatud MTÜ Keila Basketiga toona aastase koostöölepingu, mille raames oli peatreener Pahvil õigus sponsorrahasid kaasata Keila Basketi kaudu, kuid see süsteem ei õigustanud ennast.

„Käesoleva aasta juulis me selle koostöö lõpetasime ning kogu meeskonna rahastamine pidi liikuma korvpallikooli alla. Paraku selgus, et peatreener Pahv sponsorlusalase koostöö lõppemist millekski ei pidanud ning ta jätkas isikliku MTÜ kaudu sponsoritele arvete esitamist,“ selgitas Hein.

„Sellist peatreeneri isetegevust ei saa lubada. Kogu esindusmeeskonna finantstegevus saab toimuda ainult meeskonna tegevuse eest vastutava organisatsiooni eelarve kaudu. Avalikuks tulnud tegevus, kus sponsorrahasid suunati enda juriidilisse kehasse on lojaalsuskohustuse rikkumine ja loonud nii esindusmeeskonnale kahju tekkimise olukorra kui ka kahjustanud Keila Korvpallikooli mainet toetajate silmis,“ selgitas Hein.

„Keila Korvpallikool otsustas juba kevadel, et esindusmeeskonna tegevust jätkatakse Keila Korvpallikooli koosseisus, et siduda lahti peatreeneri ja meeskonna juhi ametikohad ning vältida nii võimalikke huvide konflikte. Samuti soovib korvpallikool tagada noortele arenguvõimalused ühtses süsteemis kuni meistriliigani välja,“ teatas klubi pressiteates.

Heina sõnul lihtsustab üks ühtne organisatsioon ka personalipoliitikat, vähendab ametikohtade dubleerimist ja loob läbipaistvama asjaajamise nii toetajate, koostööpartnerite kui ka kogukonnaga.

Peep Pahv: tahtsin raha klubile üle kanda, kuid arve tegemisest keelduti

Peep Pahv ütles Delfile, et tema jaoks on süüdistused arusaamatud.

„Meil oli kokkulepe, et uueks hooajaks eelarve koostamisel annab igaüks oma panuse. Keila linn, korvpallikool ja mina. Mina kogusingi sponsorlepingute järgi raha MTÜ arvele. Kui ma tahtsin seda klubile üle kanda, siis keelduti mulle arve tegemisest. See kõik oli tehtud selguse huvides, et kõik oleks näha, kas igaüks on oma osa andnud. Nüüd seisab see raha siiani arvel. Eks nüüd kannan need siis sponsoritele tagasi, need on arvel olemas,“ selgitas Pahv tekkinud olukorda.

Tema sõnul tehti mittetulundusühing eelmisel aastal selleks, et korvpallikooli ja meistriliigas mängiva esindusmeeskonna rahaasjad eraldi hoida.

Pahv lisas, et kevadel toimus esindusmeeskonna vägisi tagasi võtmine korvpallikooli alla ja sealt said ka probleemid alguse.

„Ilmselt oli meie esimene hooaeg nii hea ja klubi taheti tagasi võtta. Ju siis mingid asjad ei sobinud minuga,“ lausus Pahv, väites, et põhjused on otsitud. Tema sõnul kerkisid erimeelsused üles juba möödunud suvel, toona suudeti ühises jätkamises kokkuleppele jõuda, ent kerkisid uuesti üles viimasel paaril nädalal ning päädisid reedel ootamatu pressiteate ja peatreeneri kohalt vallandamisega.

Uus peatreener: Kristjan Evart

Keila esindusmeeskonna peatreeneri kohale asub alates 22. septembrist senine meeskonna abitreener Kristjan Evart.

Korvpallikooli tegevjuhi Tarmo Heina sõnul viib meeskonna tänaõhtuse treeningu läbi juba Evart. Mingeid suuremaid muutusi klubis ei toimu. Pühapäeval peab Keila Paf Eesti-Läti Korvpalliliiga hooaja avamängu võõrsil Viimsi vastu.

„Laias plaanis ei muutu klubis midagi. Abitreenerid võtavad peatreeneri kohused üle ja siis vaatame edasi. Kõik jätkub hetkel samamoodi,“ ütles Hein Delfile.

Tegevjuht lisas, et tal pole hetkel informatsiooni, et Pahv võiks enda töölepingu lõpetamise vaidlustada.

Pahv on Keila esindusmeeskonda peatreenerina juhendanud alates 2014. aastast, kui mängiti Eesti teises liigas. 2020. aastal kerkiti sealt aste ülespoole, 2022. aastal saadi esiliiga kolmanda kohaga õigus liituda Paf Eesti-Läti Korvpalliliiga ja Korvpalli Meistriliigaga. Koos treenerikarjääris meistriliiga tasemele siirdumisega jättis Pahv ka põhitöö Delfi ja Eesti Päevalehe sporditoimetuse juhatajana.

Tänasest koosseisust leiab mitmeid mängijaid, kes noorteklassidest alates tema kasvandikud, sealhulgas tema poeg Margus Pahv ja suvel Eesti koondise debüüdi teinud meeskonna üks liidreid Kristen Kasemets.