Rahvusvahelise autoliidu FIA esimees Mohammed Ben Sulayem vihjas Subaru naasmisele septembri alguses.

„See pole saladus, et mul oli härra Akio Toyodaga (Toyota juhatuse esimees – toim) kohtumine. Küsisin, mida saaksime teha, [et WRC-sarjas oleks rohkem autotootjaid], ja ta vastas väga kirglikult. Ta mainis Subarut,“ rääkis Sulayem DirFishile.

„Nad omavad Subarus osalust ja toetavad nende liitumist. Mulle tundus, et ta oli väga enesekindel, kui sellest rääkis. Loodan, et sellest tuleb midagi konkreetset, “ lisas FIA president.

Pärast seda on spekuleeritud, et Subaru võiks rallisarjaga uuesti liituda juba alates 2025. aastast.

Ilta-Sanomat palus neile kuuldustele kommentaari endistelt Subaru rallimeestelt Tommi Mäkinenilt ja Juha Kankkunenilt.

59-aastane Mäkinen väitis, et spekulatsioonid Subaru võimaliku MM-sarja naasmise kohta pole sugugi väljamõeldud.

„Jah, ma tean seda – aastaid tagasi olime Jaapanis Hokkaido saarel, kus olid nii Toyota kui ka Subaru tegevjuhid. Olime seal sõitmas ja juba siis meelitas Toyota peadirektor neid [Subaru] rallisarja,“ sõnas soomlane.

Mäkinen lisas: „Oleks tore, kui Subaru taas ralliga liituks. See on vana ja legendaarne rallibränd. Omal ajal oli see päris tugev ja vaadata oli palju.  Ja võib-olla sobibki Subaru imidž ralliga hästi kokku. Ka selle seeriaautod on traditsiooniliselt olnud nelikveolised ja vastupidavad,“ jätkas ta.

Mäkinen siirdus Subaru meeskonda 2002. aasta hooajaks. Enne seda oli ta Mitsubishiga võitnud neli järjestikust maailmameistritiitlit (1996–1999).

64-aastane Kankkunen ei tahtnud Subaru võimaliku tagasituleku üle otseselt spekuleerida, kuid nõustus, et WRC sari vajab hädasti värsket verd.

„Ma ütleks, et kõik uued meeskonnad oleks väga teretulnud,“ lausus ta.

Kankkuneni sõnul on tal Subaru päevilt väga head mälestused. „Subaru oli suurepärane meeskond. Nende eest oli tore sõita, kuid loomulikult olen ma andnud endast parima kõigis meeskondades, kus olen sõitnud,“ lisas Kankkunen, kes võitis karjääri jooksul kokku 23 MM-etappi.

Subaru lõi viimati WRC-s kaasa 2008. aastal, kuid ülemaailmse majanduskriisi tõttu otsustati toona lahkuda.