23-aastane noormees pidas kolmapäeval poissmeeste õhtut, kus sõpradega võeti teineteise vahel mõõtu õllemiili jooksus. Norra kergejõustiklane läbis distantsi ajaga 5.22,42, millega ta oli enda sõpruskonnas konkurentsitult kiireim. Tegu pole siiski maailma tippajaga. Alustuseks ...millega tegu on?

Õllemiili jooksus läbitakse neli staadioniringi ehk üks miil. Ainuke aga on asja juures see, et jooksu ajal tuleb ära juua neli vähemalt 355 milliliitrist õlu. Distantsi kehtiv maailmarekord (4.28,1) kuulub Kanada keskmaajooksja Corey Bellemore´i nimele.

Kui Bellemore teada sai, et Ingebrigtsen ennast õllejooksus proovile pani, siis otsustas ta norrakale väljakutse esitada. „Jakobil pole jooksu poole pealt igal juhul millestki puudu. Oluliseks saab see, kuidas ta suudab õllest puhitava kõhuga kiiresti joosta,“ avaldas ta arvamust.

Bellemore rääkis, et ta suudab geneetiliselt hästi kiiresti vedelikku neelata ja see on peamine põhjus, miks ta õllemiilil jooksus edukas on. „Ma võiksin Jakobile õpetada kõike, mida selle ala kohta tean. Samas võidaksin teda ikkagi. See on minu pärusmaa,“ jätkas ta.

Kanadalasel jagus Norra kergejõustiklasele ka kiidusõnu. „Selle ajaga, mis tema distantsi läbiks, oleks ta õllemiili jooksu MM-il tulnud neljandale või viiendale kohale,“ avaldas ta. „Jakob on teinud Euroopa ja maailma kergejõustiku heaks uskumatult palju.“