Delfi tegevtoimetaja Tarmo Paju sõnul on iga korvpallihooaja eel põhjust rohkem põnevil olla. „Tundub, et nii Eesti-Läti liigas kui ka kohalikus meistriliigas on kasvanud intriig soosikute omavahelistes jõuvahekordades - Tartu on ju näiteks koduses tiitliheitluses visanud kõlavalt BC Kalev/Cramole kinda - ja leiab lisaks ettearvamatu ja ühtlase konkurentsi nende järel. Mis minu arust vähemalt sama äge - igast meeskonnast võib leida põnevaid mängumehi, kellelt loota sarnaseid esiletõuse nagu näiteks eelmisel hooajal nägime Artur Konontšukilt või Hugo Toomilt,“ sõnas ta.

Korvpalliliidu turundusjuht Gerd Kiili sõnul on koos klubidega tehtud hooajaks ette valmistudes pingutusi, vähendamaks mängude kalendris kattuvusi. „Statistika on aastate jooksul näidanud halastamatult, samuti korvpallifännid andnud tagasisidet, et liiga palju paralleelselt toimuvaid mänge tähendab tähelepanu jagamisel keerulisi valikuid. Suures, 16 osalejaga liigas on selliste kattuvuste teke paratamatu, aga mul on hea meel, et oleme suutnud ajakavas nende hulka vähendada - et omakorda iga mäng saaks suuremat tähelepanu,“ sõnas ta.

Hooaeg toob ka uusi formaate ajakirjandusliku kajastuse osas.

„Pööramaks rohkem tähelepanu põnevatele lugudele, duellidele, taaskohtumistele ja miks mitte ka intrigiidele valime igal nädalal välja ühe kohtumise, mis „Delfi nädala mänguna“ saab meie korvpalliekspertidelt Eigo Kaljurannalt ja Ats Kuldkepilt tavalisest suurema fookuse ja mängueelse kajastuse. Samuti täieneb liigaga seotud kajastus iganädalaste ja igakuiste uute rubriikidega. Järjekordset hooaega alustas Ivar Jurtšenko juhtimisel ka korvpallisaade Basket TV,“ tutvustas Paju.

„Läbi sportliku põnevuse, aga ka erinevate formaatide abiga - otseülekanded, videosisu, analüüsid, uudised nii meedias kui ka sotsiaalmeedias - jõudis liigaga seotud sisu eelmisel hooajal enamate silmapaarideni kui eales varem. Tänavune eesmärk on nende silmapaaride arvu veelgi kasvatada.“

Lisaks Paf liigade kohtumistele jõuavad ka tänavu Delfi TV vaatajateni Kaamos karikavõistluste otsustavad kohtumised, mis uues formaadis tõotavad rohkem vaatemängu kui varem. Karikavõistluste otsustavad kohtumised toimuvad enamike Euroopa korvpallimaade eeskujul veebruaris ja väikese lisanüansiga - et osalevate meeskondade fännidele kaasaelamist lihtsamaks teha, ei peeta kohtumisi enam turniiriformaadis ühes kohas, vaid kõrgema asetusega meeskondade koduväljakul.

Eesti Korvpalliliit, Delfi Meedia ja Telia leppisid 2022. aasta kevadel kokku koostöö jätkumise koduste korvpalliliigade ülekannete korraldamisel ja vaatajateni vahendamisel veel kolmeks hooajaks. Kõik Delfi TV otseülekanded Paf Eesti-Läti Korvpalliliigast, Korvpalli Meistriliigast ja Kaamos karikavõistlustelt on nähtavad Delfi Kogupaketi tellijatele.

Vormista tellimus: