Klassis KZ2 on seekord starti oodata Eesti paremikku. Stardirivis võib näha nii maailmakarikal 17. koha teeninud Markus Kajakut kui Eesti meistrivõistluste liidrit ja viimast Balti karikavõistluste etapivõitjat Siim Leedmaat. Leedmaa hoiab Balti arvestuses teist kohta leedulase Kajus Šikšnelise järel, kes võitis hooaja alguses oma koduetapi Leedus. Kolmandat kohta hoiab enne viimast etappi leedulane Jokubas Bogdanavicius. Samuti tuleb võistlustulle tugev Rootsi esindus, kuhu kuuluvad rahvusvahelise võistlustaustaga Jesper Sjöberg, Simon Billman, Patrik Jansson ja Vigor Hjorvard.

Leedulased on näidanud seni parimat minekut OK Junioris, sest Balti karikavõistluste esimesed kolm kohta on kahe etapi järel nende käes. Sarja juhib Markas Šilkunas, teine Linas Volungevicius ja kolmas Vanesa Šilkunaite. Parima eestlasena jagab viiendat-kuunedat kohta Theodor Toobal. Roland Kuklane valitseb ühe etapi võiduga klassis OK, teine on Patrick Sarapuu ja kolmas Anders Karu.

Nojus Stasionis, kes korduvalt ka Eesti meistrivõistlustel võistelnud, juhib Balti arvestust klassis Mini 60. Temale järgneb Leedus ebaõnnestunud, aga Lätis poodiumi võtnud Gustas Radavicius. Võiduga Lätis hoiab kolmandat kohta parima eestlasena Markus Kasepõld.

Micro 60s liigub tiitli suunas Jasper Kors, kes võidutses Lätis, ja temale järgneb Bennet Korjus, kes triumfeeris Leedus. Kahele eestlasele järgneb sarja kokkuvõttes leedulane Remigijus Kriauciunas.

Pühapäeval tulevad NEZi raames starti ka Rotax Senior, DD2 ja DD2 Mastersi sõitjad, kelle seas näeme nii Eesti paremiku, lätlasi kui rootslasi. DD2 rivist võib leida 6-kordse Eesti meistri Ragnar Veeruse ja mitmekordse Rootsi meistri David Rehme. DD2 Mastersis juhib eestlaste kaardiväge valitsev Eesti meister Priit Sei.

Mõlemal võistlusel on mängus ka Eesti meistrivõistluste punktid.

Laupäeval algab otseülekanne kell 10.15

Pühapäeval algab otseülekanne kell 10.20