Mistra võttis kindla võidu

Pealinnas toimunud kohtumine algas võrdselt, kuid 11. minutiks suutis Mistra mõned vastaste tehnilised vead kiirrünnakutega ära karistada ning Kaspar Leesi ja Martin Neruti väravate järel 6:4 ette minna. Perioodi keskosas hoidsid külalised vaatamata mitmetele vahetustele viie punktilist edu. HC Tallinn oli tõelises hädas just rünnakupoolel, kus vastaste kaitset kuidagi üle mängida ei suudetud. Enne garderoobi minekut suurendas Rauno Kopli Mistra edu 17:8-le.

Volodymyr Shcherbani pommviskega teist poolaega alustanud Tallinn siiski vahet vähendada ei suutnud ja perioodi keskpaigaks säilitasid Mistra mehed suure edu. Mõlemad meeskonnad said teha ohtralt vahetusi ja kuigi võõrustajad proovisid rünnakul ka ülekaalus mängida, siis pinget enam matši ei tekkinud. Külalised vormistasid lõpuks kindla 35:25 võidu. Pealinlaste resultatiivseimad olid võõrleegionärid Shcherban ja Danil Gumianov vastavalt 12 ja 6 väravaga. Võitjate poolelt tabasid Rauno Kopli kuuel ja Vladyslav Naumenko viiel korral.

„Meil toimis täna eriti hästi omavaheline kommunikatsioon. Saime hästi valmistuda tulevateks raskemateks kohtumisteks ning palju erinevaid liikumisi proovida. Eurosarjast võetud kogemus andis noortele mängijatel uut hoogu ning saime näha, kuhu poole pürgida,“ olid Mistra mängujuhi, Naumenko, esimesed kommentaarid pärast matši.

„Meil jäi täna kokkumängust puudu, olime lohakad ja ei viinud oma liikumisi lõpuni. Vastane oli täna lihtsalt parem,“ vastas HC Tallinna noor joonemängija Hugo Liiv.

HC Kehra tegid sotid selgeks teisel poolajal

Kuigi Marcus Rättel suutis esimestel minutitel juba eksida karistusviskel, siis kuulusid esimesed minutid pigem külla sõitnud lääne-virulastele ja sama mehe kahe värava toel juhiti kaheksandaks minutiks 4:2. Seejärel võttis Horizoni treener Janar Mägi aja maha ja tema hoolealused suutsidki end kokku võtta ja viis minutit hiljem juhiti Dmitro Yankovskyi viienda kolli järel juba 6:4. Mõlemal poolel olid suures rollis väravavahid ning skoori tegemine oli tiimide jaoks väga keeruline. 25. minutiks oli SK Tapa tabanud vaid kuuel korral. Enne vaheaega skooris veel lääne-virulaste Marek Palmsalu ning seisuks jäi 8:10.

Teine poolaeg jätkus Tapa jaoks sealt, kust esimene lõppes. Tõsises hädas oldi skooritegemisega. Võõrustajad suutsid samas mõned lihtsad kollid saada ning 41. minutil juhiti Karl Krammi väravast juba 18:12.

Sarnast vahet hoiti ka järgmised kümme minutit ning enne lõppu suudeti seda veel suurendada. Kodumeeskonna viimase tabamuse eest vastutas Kaur Tamme ning tabloole jäi seis 29:18. Kehra resultatiivseimad olid Yankovskyi kaheksa ning Oskar Luks viie väravaga. Tapa poolt tabas Jan-Egert Valdemann neljal korral.

Eesti meistriliiga kohtumised sel nädalal:

20.09 19:00 Kalevi Spordihall HC Tallinn - Mistra 25:35

20.09 19.00 Kehra Spordihoone HC Kehra/Horizon/Pulp&Paper - Sk Tapa 29:18

23.09 17:00 Mesikäpa Hall Põlva Serviti - Mistra (Ühtlasi Balti liiga arvestuses)

24.09 16:00 Mesikäpa Hall Põlva Serviti - Viljandi HC (Ühtlasi Balti liiga arvestuses)