Djokovic võitis hiljuti USA lahtised, mis oli tema karjääri 24. suure slämmi turniiri esikoht. Nadal võttis kodumaa ajalehele AS antud intervjuus serblase ees mütsi maha.

„Ma usun, et numbrid on numbrid ja statistika on statistika. Djokovicil on paremad numbrid kui minul ja selle vastu ei saa vaielda. See on tõde. See on juba maitse asi, kas sulle meeldib rohkem üks või teine mängija. Kuid tiitlite mõistes on Djokovic ajaloo parim ja selle üle pole midagi arutada,“ ütles 37-aastane hispaanlane.

Nadali on viimastel hooaegadel kimbutanud vigastused, tänavu jättis ta vahele kolm suure slämmi turniiri, 2021. aastal ei saanud ta puusaprobleemide tõttu osaleda Wimbledonis ega USA lahtistel. Mõni mees räägiks, kuidas tal jäid seetõttu tiitlid võtmata, aga Nadal on teist masti.

„Igaüks võib seda asja võtta nii, nagu ta ise soovib. Mõni ütleks, et tal jäi vigastuste tõttu mingid asjad saavutamata ja see oli ebaõnn. Kuid see on osa spordist. Djokovici saavutused ei tekita minus mingit frustratsiooni,“ lisas Nadal.

„Ütlesin seda siis, kui mul oli kõige rohkem suure slämmi tiitleid. Ütlesin seda siis, kui olin temaga viigis. Ütlen seda ka nüüd, kui mul on neid temast vähem: ma ei taha olla keegi, kes ma pole. Olen väga rahul kõigega, mida ma olen teinud,“ ütles kogenud tenniseäss, kes enda sõnul tõmbab järgmisel aastal karjäärile joone alla.