Kolmel korral Prantsusmaa lahtised meistrivõistlused võitnud ja korra US Openil triumfeerinud Sánchez Vicario teenis eduka tennisekarjääri jooksul auhinnarahadena 15,8 miljonit eurot. Tema kogutulu tennisest ulatus hinnanguliselt 56 miljoni euroni.

Nüüd väidab endine maailma esireket, et on rahatu. „Kasvatan oma lapsi sõpradelt saadud rahaga. Ma saan hakkama,“ ütles 51-aastane ekstennisist Hispaania meediale.

Teisipäeval algas kohtuprotsess, kus Barcelona prokuratuur taotleb Sánchez Vicariole ja tema endisele abikaasale Josep Santacanale nelja-aastast vangistust. Paari süüdistatakse pettuses ja varade tahtlikus peitmises, et mitte tasuda 7,6 miljoni euro suurust võlga Luksemburgi pangale (Banque de Luxembourg).

Prokuröri sõnul järgis Sánchez Vicario väga detailselt endise abikaasa antud juhiseid, et pangale ei peaks võlga tasuma. Josep Santacana, kes oli tennisekuulsusega abielus aastatel 2008-2019, eitas kohtus, et varjas oma endise naise raha.

„Ma tegin seda, mida ta käskis mul teha. Ma olen tennisemängija, ma ei tea ettevõtte varadest ega sellistest asjadest midagi. Usaldasin oma meest,“ ütles Sánchez Vicario nuttes. „Ma olin armunud. Ma usaldasin oma meest.“

Sánchez Vicario on olnud silmitsi juba mitme kohtumenetlusega seoses maksudest kõrvalehoidmise ja maksupettusega. 2009. aastal tunnistati Sánchez Vicario süüdi maksudest kõrvalehoidmises ja ta pidi Hispaania valitsusele tasuma 3,5 miljonit eurot. 2015. aastal esitas Banque de Luxembourg tema vastu 5,2 miljoni dollari suuruse krediidi- ja kinnisvarapettuse kaebuse ning kuigi pank võitis kohtus, ei õnnestunud neil seda raha saada.