Jumbo-Visma saavutas pühapäeval lõppenud aasta kolmandal suurtuuril Vuelta a España kolmikvõidu. Karjääri esimese suurtuuri üldvõidu sai teenitult ameeriklane Sepp Kuss (29), kelle järel astusid poodiumi madalamatele astmetele nimekamad tiimikaaslased Jonas Vingegaard ja Primož Roglič. Viimati nähti suurtuuri poodiumil üksnes ühe ja sama tiimi liikmeid 1966. aastal.

Asjaolu, et Jumbo-Vismale läks Vuelta võit, ei üllata suurt kedagi. Küll aga ei ennustatud enne Vueltat, et võitjaks osutub Sepp Kuss. Ta on üks rattamaailma hinnatumaid abilisi, kes kevadel aitas Giro d’Italia üldvõiduni Rogliči ning suvel vedas Tour de France’i triumfini Vingegaardi.

Endine profirattur Tanel Kangert (36) tunnistas, et Kussi võitu ta oodata ei osanud. „Kui tiim läks selle jutuga, et äkki üks kolmest mehest on võimeline Vueltat võitma, siis arvasin, et see mees on Roglič. Tema jättis Tour de France’i vahele ja oleks teoorias pidanud kõige värskem ja ettevalmistunud olema,“ märkis Kangert, kes oli profimaailmas samuti üks kõvemaid abimehi. Ta aitas legendaarse Vincenzo Nibali Astana päevil korra Tour de France’i ja kaks korda Itaalia velotuuri võiduni. „Mis praegust lõppresultaati puudutab, siis seda poleks osanud isegi kõige pöörasemas unes ette näha.“