Zirk liitus hooaja eel Tokyo olümpial 100 meetri liblikujumises pronksmedali võitnud Šveitsi ujuja Noe Ponti ja tema treeninggrupiga.

„Kuna minu treeninggrupi sportlastel on tänavu erinevad hooaja plaanid, siis otsustasime treeneriga, et teen hooajale teistsuguse sissejuhatuse kui varasemalt,“ selgitas Zirk.

Zirgi sõnul on šveitslane üks maailma parim ja mitmekülgsem liblikaujuja. „Kuna oleme pikalt koos võistelnud ja tunneme teineteist hästi, siis ühildasime oma hooaja alguse. Teadsin, et ta alustab hooaega mäestikulaagriga ja see sobis ka minu plaanidega. Olen juba ka sellises punktis oma karjääris, et ma tunnetan päris hästi, mida mul treeningutel on vaja kätte saada,“ analüüsis Zirk, kelle põhifookus on suunatud Pariisi olümpiamängudele.

Vaadates tagasi ebaõnnestunud suvisele MM-ile, on Zirk treeneriga teinud põhjaliku analüüsi ja parandatud treeningplaani. „Usun, et eelkõige tuleb vaimselt olla rohkem boheemlikum ning nautida kogu protsessi rohkem,“ analüüsis ujuja. „Mind ootavad eraelus ees mitmed uued, positiivsed ja põnevad väljakutsed ning see hooaeg saab igas mõttes olema väga omapärane.“

Tokyo olümpial 13. koha saavutanud Zirk on enesekindel, et õigeid valikuid tehes on Pariisis võimalik saavutada veelgi kõrgem koht. „Kui ma ei usuks endasse ja enda võimetesse, siis peaksin prillid kohe varna riputama,“ märkis Tartust pärit sportlane.

Hooaja avastardi teeb Zirk oktoobri alguses Berliinis toimuval MK-etapil. Seejärel on eestlane plaani võtnud novembri alguses peetavad Euroopa lühiraja meistrivõistlused ning heade juhuste kokkulangemisel loodab vette hüpata ka Eesti lühiraja meistrivõistlustel.