Mai lõpus ratsutas 30-aastane hispaanlasest väravavaht Rico kodumaal Huelva piirkonnas hobusega, kui kukkus ja sai loomalt kabjaga hoobi. Raskelt viga saanud hispaanlane viidi helikopteriga Sevilla haiglasse, kus tal tuvastati ajuverejooks. Ta viibis 19 päeva kunstlikus koomas. Haiglast pääses ta välja 82 päeva pärast õnnetust.

Möödunud nädalal andis Rico koduklubile intervjuu, kus rääkis õnnetusest ning sellest taastumisest. „Jumal tänatud, et mu taastumine kulgeb hästi, ehkki olen jätkuvalt arstide jälgimisel,“ rääkis hispaanlane. „Arstid otsustasid, et saan taastusravi esimest faasi teha juba kodus. Mul on hea meel olla kodus koos perekonna, abikaasa Alba ning sõpradega.“

Rico tõdes, et ei mäleta 28. mail juhtunud õnnetusest midagi. „Kui ärkasin ja enesetunne paranes, mäletasin kõike muud perfektselt. Mäletan, mis enne õnnetust juhtus. Nüüd püüan iga päev aina rohkem edasi liikuda,“ jätkas hispaanlane, lisades, et tunneb end üha paremini ning tugevamana.

Mis oli esimene mõte, mis Ricol haiglas silmi avades pähe tuli? „Ütlen ausalt, esimese asjana mõtlesin jalgpallile. Mul vedas, et mul ei tekkinud mäluprobleeme ja nägin ärgates kohe oma lähedasi. Nii oli mu esimene küsimus hoopis, kas suudan veel jalgpalli mängida,“ avaldas väravavaht. „See oli isegi esimene asi, mida arstidelt pärisin.“

„Jalgpall on sisuliselt ainus asi, millega olen elus tegelenud. Seetõttu sellele kohe ka mõtlesin,“ jätkas hispaanlane. Juhtunule tagasi mõeldes tõdes hispaanlane, et kuna ta õnnetusest ja haiglasse viimisest midagi ei mäletanud, siis ta toona ka olukorra tõsidusest aru ei saanud.

Rico rääkis, et loodab tulevikus PSG meeskonda naasta. „Eesmärk on enne hooaja lõppu tagasi olla. Kohe, kui saan arstidelt rohelise tule, olen treeningutel tagasi,“ lisas ta.

Rico on aastate jooksul PSG särgis kirja saanud 24 kohtumist. Hispaania koondist on ta esindanud ühes matšis.